вівторок, 22 травня 2012 15:29

Прохання Тимошенко можуть використати, щоб відмовити Януковичу у підписанні Угоди про асоціацію - політолог

Прохання Тимошенко можуть використати, щоб відмовити Януковичу  у підписанні Угоди про асоціацію - політолог
Михайло Бесараб переконаний, що чинна влада приречена на неконструктивні і непродуктивні стосунки із ЄС. Фото: nso.org.ua

Прохання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не підписувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є звичайним веденням політичної боротьби.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог з Першої рейтингової системи Михайло Басараб.

"Тимошенко, по-перше, розглядає Угоду про асоціацію як інструмент у боротьбі за власне звільнення. Але з іншого боку, я б не хотів щоб це виглядало як якийсь дуже цинічний та меркантильний вчинок, але це звичайне ведення політичної боротьби. По-друге, для справедливості треба сказати, що Європа і без того не сильно горіла бажанням підписувати з сьогоднішнім політичним владним режимом України договір про асоціацію. Думаю, що навряд чи позиція Юлії Тимошенко в даному випадку матиме визначальне значення. Прохання, яке вона передала через представника Польщі, може бути використане можновладцями Європейського Союзу лише я як привід для того, щоб відмовити Януковичу у підписанні договору про асоціацію", - зазначив політолог.

За його словами, на позицію Тимошенко, яка раніше була за підписання угоди, могла вплинути зміна позиції Європейського Союзу.

"Можливо, вона зайняла значно жорсткішу позицію. На неї могла вплинути зміна позиції Європейського Союзу, бо ми маємо і помічаємо значне посилення тиску європейських можновладців на вулицю Банкову в Києві. Відповідно є ще такий тренд в Європі, коли європейські політики практично відкрито висловлюють Януковичу своє ставлення до нього і його методів ведення політики. Тимошенко, побачивши таку тенденцію в Європі, вирішила, що зараз саме час на шальку терезів поставити договір про асоціацію", - зауважив Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа каже, що не оголошувала бойкот Євро-2012

На його думку, чинна влада приречена на неконструктивні і непродуктивні стосунки із ЄС.

"Ментальність представників сьогоднішньої влади абсолютно розбігається із ментальністю європейських політиків. І я би висловився словами Анатолія Гриценка, який колись про представників нашої влади сказав: "У нас з ними різна група крові". Так от у представників нинішньої влади абсолютно різна група крові із представниками європейського політикуму. Ця влада ніколи не буде прийнята цивілізованою Європою. Тому нічого доброго у стосунках Януковича із європейськими політиками я не прогнозую. І після підписання договору про асоціацію, що теоретично можливо, а практично неможливо, навряд чи стосунки особисті Януковича із лідерами європейських держав покращаться. Це ж договір асоціації не Європи та Януковича, а Європи та України. А у формат бачення Європою стосунків із нашою країною, думаю, Янукович не зовсім вписується", - зауважив політолог.

Нагадаємо, віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич, який минулої суботи відвідав Тимошенко у лікарні в Харкові, заявив, що вона вважає за необхідне утриматися від підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом як мінімум до запланованих на осінь парламентських виборів.

Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко сказав, що вона насправді підтримує підписання та ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Прохання Тимошенко можуть використати, щоб відмовити Януковичу у підписанні Угоди про асоціацію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути