понеділок, 05 листопада 2012 12:08

Прокидається громадська думка на місцях, а це дуже сильна зброя - Небоженко про проблемні округи

Прокидається громадська думка на місцях, а це дуже сильна зброя - Небоженко про проблемні округи
Віктор Небоженко: влада всіляко відволікатиме увагу, аби через місяць про вибори забули всі. Фото: ukr.obozrevatel.com

Влада всіляко відволікатиме увагу суспільства від виборів, щоби вже у новорічні свята всі про них забули.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

Коментуючи ситуацію на проблемних округах, експерт зазначив, що події навколо них мають і позитивні ознаки, оскільки люди самостійно вийшли захищати свої права та свої голоси.

"Це говорить про те, що політика перейшла від Кличка, Яценюка та Тягнибока у райони, регіони і вона вже прямо не пов'язана з київської політикою. Це чудово. Це говорить про те, що люди мають досвід спротиву, чого не було з 2004 року. Це набагато важливіше, ніж загалом результати парламентських виборів. І Яценюк, і Тягнибок, і Кличко десь розуміють це", - наголоси він.

Небоженко додав: "Починає прокидатися громадська думка на місцях. А це дуже сильна зброя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" готова визнати Раду нелегітимною і вимагати відставки президента

"Хто міг подумати, що в Миколаївській, Херсонській областях чи в спокійній Вінниці буде така яра боротьба за голоси виборців та за гідність громадян України. Це дуже хороша відповідь на все те, що відбувається в країні. Такого не було вже років десять. І це дуже добре. Тепер тільки опозиції треба буде підтримувати тих, кого влада буде дочавлювати, тому що там, де їй вдасться розправитися на виборах з опонентами, вона потім не зупиняться і буде далі знущатися над тими людьми, які програли. Вона буде мститися", - наголосив політолог.

Він додав: "Дуже важливо, щоби опозиція цих людей не залишила на самоті у біді. Це буде колосальна помилка".

Водночас, Небоженко переконаний, що зараз влада буде всіляко відволікати увагу населення від цих подій, сподіваючись, що через місяць-два люди взагалі про вибори забудуть. "Після того, як включилися мафія, бандити, яких охороняє міліція, то владі, на жаль, доводиться просто доводити до кінця це насильство і розраховувати тільки на те, що одразу після виборів вона запропонує населенню якісь інші об'єкти уваги", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" закликав ЦВК не оголошувати сфальшовані результати виборів

Експерт додав: "Зараз будуть суди над Тимошенко, суди над підривниками у Дніпропетровську. Буде щось таке, щоби відволікти Україну від виборів. Влада розраховує, що все тихо помре у новорічні свята. Вони доб'ються свого, вони заламають людей, але вони розраховують на те, що через місяць-два українці забудуть як про поганий сон про ці вибори. Це головне. Після Нового року нам будуть розповідати, що в країні все добре".

Зараз ви читаєте новину «Прокидається громадська думка на місцях, а це дуже сильна зброя - Небоженко про проблемні округи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути