понеділок, 05 листопада 2012 09:22

"Батьківщина" готова визнати Раду нелегітимною і вимагати відставки президента

"Батьківщина" готова визнати Раду нелегітимною і вимагати відставки президента
Опозиція збирається мітингувати, поки ЦВК не визнає перемогу опозиційних кандидатів. Фото: pravda.com.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" висунула низку вимог у зв'язку з порушеннями під час підрахунку голосів на парламентських виборах в Україні.

"У разі, якщо влада негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу та незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами, Об'єднана опозиція "Батьківщина" готова визнати Верховну Раду України наступного скликання неповноважною і буде наполягати на проведенні дострокових президентських і парламентських виборів", - йдеться в заяві партії, прийнятій за результатами засідання Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і оприлюдненій в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині Губському зарахували перемогу - опозиція заявляє про злочин

Зокрема, опозиція прийняла наступні рішення:

1. Разом з ВО "Свобода" та партією "УДАР" Віталія Кличка розпочати акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії.

2. Висунути до президента Януковича, Генерального прокурора та Центральної виборчої комісії вимогу визнати законну перемогу кандидатів від Об'єднаної опозиції на округах №№ 11, 14 (Вінницька обл.), 94, 95 (Київська обл.), 99 (Кіровоградська обл.), 130, 132 (Миколаївська обл.), 194, 197 (Черкаська обл.), 211, 216 (м. Київ) та в тих округах, де відповідно до оригіналів протоколів з дільниць перемогли представники інших опозиційних сил - ВО "Свобода" та партії УДАР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР покаже відео фальсифікацій

3. Розглянути у Верховній Раді України проект постанови про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів 2012 року та притягти до відповідальності голів та членів дільничних і окружних виборчих комісій, суддів та силовиків, причетних до фальсифікації волевиявлення українських громадян, а також замовників цих злочинів, кандидатів в депутати від влади.

4. Звернутися до країн-членів Європейського Союзу, США, Канади, міжнародних місій спостерігачів з вичерпною інформацією про факти фальшування підрахунку голосів.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" готова визнати Раду нелегітимною і вимагати відставки президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути