неділя, 26 березня 2017 14:45

Продовження білоруського Дня волі - затримали ще 40 активістів
11

У Білорусі під час протестів затримали ще близько 40 активістів
Фото: tut.by
У Білорусі під час протестів затримали ще близько 40 активістів
У Білорусі під час протестів затримали ще близько 40 активістів
У Білорусі під час протестів затримали ще близько 40 активістів
У Білорусі під час протестів затримали ще близько 40 активістів

Близько 12:00 на Жовтневій площі у центрі Мінська, столиці Білорусі, зібралося кілька десятків людей. Вийшли з протестом на захист понад 700 затриманих активістів Дня волі. Мітинг відбувся 25 березня.

Про це повідомляє tut.by.

Міліція під керівництвом начальника Мінського ОМОНу Дмитра Балаби спочатку просили всіх розійтися. У гучномовець попереджали людей на площі, що акції не буде. У разі початку пікету, обіцяли застосувати до мітингувальників силу.

"Усі зібрання тут незаконні", - сказав Дмитро Балаба. Потім пролунала команда "затримати всіх". Журналістів попросили відійти на безпечну відстань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День волі у Білорусі: автоматники на вулицях та десятки автозаків

У автозаках вивезли з площі близько 20 людей. Серед них - правозахисниця Тетяна Ревяко, журналіст Роман Протасевич та поет Стась Карпов із братом.

Зранку в центрі міста чергують близько десяти автозаків. Вони розставлені по периметру Жовтневої площі, за Палацом республіки та в районі Купаловського театру. Також чергують патрульні. Працівники ДАІ зупиняють машини для перевірки документів.

Надходить інформація про нові акції протесту і затримку мітингувальників у регіонах. У Бобруйську міляція посадила в автозаки журналістів Світлану Головкіну, Анатолія Санотенко, Віктора Масаловіча та ще близько 20 людей. Вони зібралися на площі Перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беруть усіх" - київських правозахисників затримали у Білорусі

День волі — неофициальне свято в Білорусі. Присвячений ухваленню третьої уставної грамоти Ради БНР. 25 березня 1918 року затвердила незалежність Білоруської Народної Республіки. Вчора під час мітингу, присвяченому Дню волі, затримали близько 700 активістів. Акцію назвали несанкціонованою. Декого із затриманих відпустили. Решта під вартою чекають на суд.

Зараз ви читаєте новину «Продовження білоруського Дня волі - затримали ще 40 активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути