субота, 25 березня 2017 12:28

День волі у Білорусі: автоматники на вулицях та десятки автозаків (трансляція, оновлюється)

25 березня в Білорусі проходять акції, присвячені Дню Волі. На трасах в напрямку Мінська чергують ДАІ і автоматники, у центр міста стягнуто автозаки.

Цьогоріч День Волі співпав з акціями протесту, які тривають понад місяць. Обурення білорусів викликав так званий "податок на дармоїдів", повідомляють кореспонденти TUT.BY.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі затримали організатора протестних акцій

Мінська влада не дозволила вуличні акції в столиці зі збором людей біля Академії наук і в Київському парку. У Бресті та Гродно акції до Дня Волі дозволені владою, а у Вітебську і Гомелі заходи несанкціоновані.

Автомобілісти повідомляють, що на трасах у напрямку Мінська чергують співробітники ДАІ і автоматники, які зупиняють усі машини та перевіряють документи. Офіційних коментарів щодо посиленого відпрацювання трас та вулиць немає.

У Мінську також чергують співробітники ДАІ: не лише у центрі, але і на розв'язках з кільцевої дороги, у район Академії наук підтягнуто автозаки.

Повідомляється, що на виїзді з Бобруйська зупиняють усі маршрутки, перевіряють водіїв і пасажирів, переписують дані водіїв.

Станом на 14.00 у Мінську правоохоронці перекрили проспект Незалежності з кількох боків. ОМОН зі щитами вишикували кордон і блокують рух протестувальників.

Автор: twitter
  Правоохоронці перекрили проспект Незалежності з кількох боків
Правоохоронці перекрили проспект Незалежності з кількох боків

Також силовики підігнали різноманітну техніку для розгону протестувальників. Тут водомети, автозаки, броньовики та інша військова техніка.

Автор: twitter
  Техніка для розгону протестувальників
Техніка для розгону протестувальників
Відомо про затримання 58 осіб. Серед них журналісти, громадські спостерігачі, правозахисники, представник міжнародної організації, колеги з Білорусі, які проживають і постійно займаються правозахисною діяльністю в Україні. Про це у Facebook написала координатор у Євромайдан SOS Олександра Матвійчук.
Автор: twitter
  Тривають масові арешти активістів
Тривають масові арешти активістів

Станом на 16.00 у Мінську закриті 3 центральні станції метро, перекритий центральний проспект міста. Про це у Facebook повідомила активістка Анна Красуліна.

"Космонавти" хапають людей. Це при тому, що вже 300 осіб репресовані напередодні, всі лідери ізольовані. Друзі, якщо є хоч якась можливість — повпливайте на уряди своїх країн, щоб вони не давали грошей режиму Лукашенка. Подивіться, куди йдуть ці гроші. Не вірте, що ті, хто зараз бореться проти Лукашенка, хочуть здати країну Путіну. Навпаки. Лукашенко і зелені чоловічки Путіна — геть", - повідомляється.

Вночі та вранці, напередодні Дня Волі 25 березня, в Білорусі тривали затримання громадських активістів, політиків і просто громадян, які збиралися до Мінська на акцію.

Зараз ви читаєте новину «День волі у Білорусі: автоматники на вулицях та десятки автозаків (трансляція, оновлюється)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути