субота, 28 листопада 2009 13:36

Проблему поганих відносин з Україною Ющенко звалив на Росію

Проблему поганих відносин з Україною Ющенко звалив на Росію

Віктор Ющенко ніколи не допускав на адресу Росії слів, щодо яких би йому дорікнули.

Про це президент повідомив в ефірі каналу "Інтер" в п"ятницю ввечері.

"За 5 років я не допустив такої фрази, яку б мені зараз поставили і сказали: Віктор Андрійович, як от після таких слів ви вважаєте, що вас можуть сприймати в Росії як партнера Росії, як друга нації, як друга народу, як друга держави російської, я не допустив такого слова", - зазначив Ющенко.

"Тому що, по-перше, я не брешу і це дає зручно вести себе в політиці. По-друге, я керуюся національними інтересами. Мати дуже тісні, інтегровані стосунки з Росією - це моя стратегічна мета. Тому що це відповідає українському інтересу", - додав він.

"Росія - унікальний партнер, унікальний ринок. Ми говорим про історію, ми говорим про гуманітарну сферу, ми говорим про економіку. Це для нас - стратегічний партнер і не дбати про ці відносини, значить не дбати про Україну", - наголосив Ющенко.

В той же час президент зазначив, що простих відносин з Росією ніколи не було.

"Я хочу російським політикам сказати: в українській нації ви маєте унікальних, терплячих і великих друзів. У Росії немає ні з ким простих відносин. А що, у Росії з Литвою хороші відносини? З Естонією можливо кращі? З Латвією, Польщею, Білоруссю, чи з Молдовою, чи з Грузією? Я думаю, що Україна стоїть в одному ряду і це проблема не України. Це велика проблема Росії", - підкреслив Ющенко.

"Мати близькі, дружні, добросусідські відносини України та Росії - це була б одна із гарних заповідей для політики. Але я, як президент, мій народ, моя нація нічого не зробили деструктивного, щоб внести негативну повістку дня в наші перемовини", - зауважив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Проблему поганих відносин з Україною Ющенко звалив на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути