вівторок, 25 вересня 2012 23:16

Про фальсифікації говорять політики, яким більше немає чого сказати виборцям - член ЦВК

Про фальсифікації говорять політики, яким більше немає чого сказати виборцям - член ЦВК
Для повторення 2004 року передумов немає - член ЦВК. Фото: ukr.obozrevatel.com

Повторення подій 2004 року вже не буде, бо рівень розвитку громадянського суспільства став вищим.

Про це в ефірі 5 каналу сказав член ЦВК Михайло Охендовський.

Він переконаний, що про фальсифікації говорять тільки деякі політичні сили, яким  немає чого більше розповісти суспільству.

"Треба звернути увагу на те, хто впродовж останніх 8 років складовою частиною виборчої кампанії робив прогнози фальсифікації. І тоді тенденція буде простежена і можна буде зробити певні висновки", - переконаний він.

Коментуючи заяви представників опозиції про те, що у ніч підрахунку голосів треба підходити під виборчі дільниці, Охендовський підкреслив:

"Я не думаю, що на цей час є певні підстави закликати виборців приходити в ніч підрахунку голосів під виборчі дільниці. Хочуть політичні партії це робити, якщо для них це є частиною їхньої виборчої кампанії, якщо для них це є єдиною можливістю згуртувати свій електорат навколо себе, або навколо якихось цінностей, то звичайно, це може робитися. Але підстав для цього, повірте мені, не буде. І підрахунок голосів завжди в Україні відбувався організовано і абсолютно в діловій і конструктивній атмосфері. Я б не казав, що зараз може бути по-іншому".

Член ЦВК додав: "Якщо кандидати чи окремі політичні сили не бачать іншої можливості заявити зараз про себе  в якомусь позитивному контексті, чи звітувати перед виборцям: ось ми зробили оце, ми ніколи не зраджували обіцянок, ми завжди працювали так, як ми обіцяли. Якщо кандидат, або партія позбавлені можливості сказати це, то вони кажуть – вибори будуть сфальсифіковані, ми точно виграємо, але ви знаєте, що результати будуть спотворені".

Водночас, Охендовський запевнив, що якщо суспільство вважатиме за необхідне захищати результати таким чином – нехай, але заклики політичних сил і кандидатів залишаться без відповіді.

"Рівень  довіри до виборів у нашій державі є набагато нижчим, ніж той, який хотілося б бачити. Але з іншого боку, він є достатньо високим для того, щоби уникнути в історії України повторення подій, які мали місце в 2004 році. Я зараз не бачу ситуації щодо виборів, яка могла б потенційно призвести до цього. Тому що рівень розвитку суспільства вже став вищим", - переконаний він.

Зараз ви читаєте новину «Про фальсифікації говорять політики, яким більше немає чого сказати виборцям - член ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути