середа, 12 вересня 2012 11:58

Янукович — тренер, що грає, а Азаров — молодший спаринг-партнер, - експерт

Янукович — тренер, що грає, а Азаров — молодший спаринг-партнер, - експерт
Віктор Небоженко пояснив невдоволення президента тим, що його мучить питання пошуку нового прем'єра.Фото: obozrevatel.com

Янукович нервує, бо не знає ким замінити Азарова після перемоги на виборах.

Про це у коменатрі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я вам голови повідриваю, дуже скоро" - Янукович не захотів допомагати Порошенку

"Через півтори місяці буде тріумфальний похід Партії регіонів країною. Вони отримують владу за рахунок жорсткої фальсифікації та підкупу. Сформують парламентську більшість із тушок та сателітів. Але питання не в цьому. Питання у відсутності прем'єр-міністра. Одна справа, що ви ламаєте елекоторат і опозицію, інша — знайти прем'єр-міністра, який би міг витягнути країну. Очевидно, що з цим не може впоратися Азаров. Сутичка відбулася з приводу нереалізованих постанов Кабміну. Насправді Янукович мав би звернутится до міністра і спитати його чому досі обговорювана постанова не діє", - сказав Небоженко.

Політолог також наголосив — насправді усі претензії Януковича  до міністрів спрямовані до Азарова.

"Коли Янукович сварить міністрів, він зустрічає у їхніх очах одне німе запитання: "А хто ж нас буде очолювати, якщо ми такі погані і безпорадні?". Адже претензії Януковича спрямовані насправді не до них, а до Азарова. Те, про що він говорить, структурне перебудування Кабміну, скарги міністрам, погрози  Порошенкові, це - не що інше, як приховане незадоволення Азаровим. Тому, що саме прем'єр-міністр повинен вирішувати усі ці запитання. Те, як Янукович  вів це засідання, свідчить про те, що він - тренер, що грає, не так президент, як паралельно прем'єр-міністр. А Азаров — спаринг-партнер, а швидше молодший партнер по бізнесу", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа нагадала Україні три умови, за яких саміт Україна-ЄС може відбутися

Також Небоженко упевнений, що звільнити Азарова  для Януковича — не проблема. А от знайти підходящу кандидатуру на посаду прем'єр-міністра — складно.

"Потрачені мільярди доларів на фальсифікації виборів, а хорошого прем'єра немає. Азаров — зовсім погано, гірше вже нікуди", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович — тренер, що грає, а Азаров — молодший спаринг-партнер, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути