неділя, 01 листопада 2020 18:40

"Прізвища чортів ви знаєте" - Зеленський про суддів КСУ

Президент Володимр Зеленський прокоментував скандальне рішення Конституційного суду України, який "протиставив себе державі та суспільству".

Свої думки Зеленський виклав на офіційній сторінці у Facebook.

Автор: facebook.com/zelenskiy95
  Зеленський жорстко розкритикував дії Конституційного суду
Зеленський жорстко розкритикував дії Конституційного суду

"Це вже зовсім не про чесну політичну конкуренцію. І зовсім не про Конституцію, верховенство права, законність. І точно не про справедливе майбутнє. Швидше, це про традиційну нашу брудну політику, коли своїм усе, а суспільству – злидні. Це про змову старих еліт, які взагалі не хочуть нормальної держави тут", - написав президент.

Він зауважив, що зараз на одній шальці терезів "знищення всього того, заради чого боролися на всіх наших Майданах". А на іншій - "повноцінна свобода". І додав: "На іншій шальці терезів – усі ми, громадяни вільної країни. Тієї, яку ми досі намагаємося вирвати в олігархів. Тієї, де не можна нахабніти, обкрадати, скуповувати міністрів і депутатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що спонукало КСУ ухвалити рішення у рекордні строки

На думку Зеленського, "сьогоднішній демарш Конституційного Суду" є публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни. Метою змови є захист корупційного способу життя.

"Як там кажуть – на Хелловін всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя. Так співпало. Прізвища чортів ви прекрасно знаєте", - додав наостанок очільник держави.

27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства, хоча конституційність ще низки положень вивчатиметься далі.

Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.

В Європейському союзі вважають, що це рішення КС може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Через це рішення КС президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони 29 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Прізвища чортів ви знаєте" - Зеленський про суддів КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути