четвер, 16 липня 2020 11:16

Призначили нового голову Нацбанку

Верховна Рада призначила на посаду голови Національного банку Кирила Шевченка.

За проголосували 332 народних депутати.

Кандидатуру Шевченка підтримали фракції "Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", групи "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

 

Кандидатуру нового голови НБУ подавав президент Володимир Зеленський.

Перед голосуванням Шевченко заявив з трибуни: "За останні 6 років Національний банк пройшов шлях інституційної розбудови. За підтримки наших міжнародних партнерів був побудований незалежний центробанк, який забезпечує макроекономічну стабільність банківської системи та економіки.

За час останніх подій карантину банківська система підтвердила свою зрілість. У чому безумовно була велика роль регулятора.

Економіка України починає виходити з обмежень, але вона продовжує стагнацію і ви краще за мене знаєте всі показники по очікуванню ВВП".

  47-річний Кирило Шевченко керував "Укргазбанком".
47-річний Кирило Шевченко керував "Укргазбанком".

"Безумовно я підтримую політику НБУ, спрямовану на забезпечення макрофінансової стабільності. У досягненні цілі інструмент інфляційного таргетування продемонстрував свою ефективність. Протягом років цей інструмент показав, що він ефективний за низки умов. Коли Україна у 2014-16 році зіткнулася з девальвацією національної грошової одиниці, політика інфляційного таргетування сприяла стабілізації фінансового сектору. Проте у теперішніх умовах цей інструмент має створювати умови економічного зростання.

По-друге, Національний банк надалі буде продовжувати заходи щодо посилення фінансової стійкості банків. У тому числі треба підсилити роботу з часткою проблемних кредитів у банківської системи. Яка сьогодні становить 48%. Через COVID є навіть певне зростання цього відсотка.

Проте, я лишаюся оптимістом. Хочу сказати...", - продовжив він.

Спікер Дмитро Разумков перервав виступ Кирила Шевченка.

"Кирило Євгеновичу, народні депутати потім на мене будуть ображатися, якщо я вам додам час. Вибачте", - сказав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс валют на 16 липня

3 липня Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку. Він понад 3 роки очолював фінустанову після керування Валерії Гонтаревої.

Зараз ви читаєте новину «Призначили нового голову Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути