пʼятниця, 24 лютого 2012 18:56

Призначення Порошенка завершить кадровий режим Партії Регіонів - політолог

Призначення Порошенка завершить кадровий режим Партії Регіонів - політолог

Петро Порошенко вагається щодо свого призначення на пост міністра економіки, бо він буде мати на цій посаді дуже мало повноважень.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Сергій Таран.

"Очевидно, що до нього будуть "приставлені" заступники. Таким чином, Порошенко буде номінально виконувати роль міністра, але адміністративно впливати на економіку, бути відповідальним за економіку йому буде важко. Всі документи будуть підписуватися навіть не Хорошковським чи Азаровим, а Януковичем", - сказав експерт.

Він припустив, що Порошенко має політичні амбіції, а його асоціація з Януковичем ці амбіції закриє. Йому буде достатньо складно продовжувати займати ту ідеологічну нішу, яку він досі займав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пообіцяв визначитися щодо Порошенка найближчим часом

"Якщо відбудеться призначення Порошенка, воно буде знаковим, бо завершить кадровий режим Партії регіонів і означатиме, що фактично знищена та структура, яку донедавна вважали партією президента. Тому що прибрати одного із найвпливовіших "регіоналів", людину, яка завжди була з Януковичем, і поставити замість нього співорганізатора Майдану - це знакова подія", - наголосив Таран.

За його словами, Янукович хоче добитися такою кадровою політикою системи "керуємого хаосу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко торгується з Януковичем за повноваження - джерело

"Тоді він зможе домовлятися з депутатами, міністрами, з іншими політиками, а партії не матимуть жодного значення. Тут працює логіка Кучми. Бо при ньому фактично не було "прокучмівської" партії, а було багато партій, які міняли одна одну. Будь-який авторитарний лідер зацікавлений мати вплив на декілька політичних сил, а не лише на одну партію, побажання якої йому постійно потрібно враховувати", - вважає Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко забезпечить перемогу Партії регіонів на Вінниччині

"Ще Порошенко цікавить Янковича через хорошу репутацію на Заході. Не даремно він хотів стати міністром закордонних справ. Янукович гадає, що Порошенко йому допоможе певною мірою зняти ту ізоляцію, яка уже стала очевидною для української влади. Ще є феномен "5 каналу". Це телевізійний масовий ресурс, який ще має свою достатньо незалежну позицію. Тому влада думає, що таким чином, вона зробить "5 канал" більш лояльним для влади", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Призначення Порошенка завершить кадровий режим Партії Регіонів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути