четвер, 23 лютого 2012 14:45

Порошенко сам хотів бути в уряді, намагався сподобатися - політолог

Порошенко сам хотів бути в уряді, намагався сподобатися - політолог

Петро Порошенко на посаді міністра економіки може зробити багато корисного для українського бізнесу.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Цілком зрозуміло, чому Порошенко пішов у команду Януковича. Останнім часом він намагався бути на виду на всіх телевізійних програмах ток-шоу. Стримано коментував дії влади, аби не справляти враження опозиціонера. Було видно, що він намагається сподобатися і хоче, щоб його взяли в уряд", - сказав він.

Однак такий хід Януковича Погребинському незрозумілий.

"Можливо, його взяли, щоб продемонструвати, що в уряді є власник опозиційних засобів масової інформації. Мовляв, у нас повна свобода слова. Хоча мені важко зрозуміти таке призначення", - зазначив фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко побачив, як після акцій в Росії українська влада стала себе поводити інакше

На думку політолога, Порошенко може бути успішним міністром економіки.

"Мабуть, Петро Олексійович запропонував президенту щось цікаве. Як олігарх, він налаштований на ліберальну політику й економіку. На цій посаді він зможе вплинути на бюрократичну систему. Він показав себе як успішний менеджер, який може заробляти багато мільйонів. Знає, як держава має не заважати бізнесу. Якщо йому дадуть працювати, то він зробить багато корисного для українського підприємництва", - зауважив Погребинський.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович призначив міністром економіки Петра Порошенка. За часів президентства Віктора Ющенка він був секретарем РНБО, головою правління Нацбанку та міністром закордонних справ.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко сам хотів бути в уряді, намагався сподобатися - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути