субота, 03 липня 2010 18:23

Приїзд Клінтон матиме вплив на рішення МВФ - Чалий

Приїзд Клінтон матиме вплив на рішення МВФ - Чалий
Візит Держсекретаря США Гілларі Клінтон може допомогти Україні отримати кредит МВФ.

Про це Gazeta.ua сказав директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий.

"США відіграють важливу роль у МВФ. Штати - одна з впливових країн світу, від якої залежить розвиток світової економіки. Безсумнівно їхня підтримка сприятиме позитивному рішенню групи Міжнародного валютного фонду. Кошти МВФ - це умова для реформування країни", - сказав політолог.

Проте сам по собі візит, на думку політолога, не в силі щось змінити.

"Надання Україні кредиту МВФ залежить навіть не від візитів осіб такого високого рівня, а від погодження тих правил, під які ці кошти можуть бути виділені".

Наразі ще рано говорити про те, що вдалося досягнути в результаті міждержавних переговорів.

"Говорити про це можна буде тоді, коли ці пріоритети і цілі, які зазначаються і в Хартії про стратегічне партнерство, і в результатах засідання саме на рівні міністр закордонних справ - держсекретар будуть втілені в життя. Однозначно можна сказати, що сигнали по розвитку взаємодії в енергетиці, взагалі виробництва енергоресурсів в самій Україні для досягнення більшої незалежності в цій сфері, питання продовження співпраці у сфері безпеки і намічені плани по проведенню вже восени цього року і українсько-американського бізнес форуму і ради з економічного співробітництва - це результати, які очевидні. Не очевидним є те, наскільки готова українська влада втілювати обіцяні і президентом наміри про кардинальні економічні реформи. Не очевидно, що ці реверанси і ці такі аванси на майбутнє, видані сьогодні державним секретарем Гілларі Клінтон будуть втілені українською владою, але ми це дуже швидко побачимо", - сказав Валерій Чалий.
Зараз ви читаєте новину «Приїзд Клінтон матиме вплив на рішення МВФ - Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути