вівторок, 29 травня 2018 14:20

Притягають усіх, від губернатора до міністра - Порошенко похизувався боротьбою з корупцією

Притягають усіх, від губернатора до міністра - Порошенко похизувався боротьбою з корупцією
За корупцію можуть притягнути і міністра і депутата, каже президент Петро Порошенко. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко називає ефективною боротьбу з корупцією в країні. Про це він заявив на брифінгу з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром.

"Пишаюся, що саме за моєї ініціативи створили незалежне Антикорупційне бюро. Його директор є незалежним від президента, парламенту, уряду.

Сьогодні притягнути до кримінальної відповідальності за корупцію можна і міністрів, і депутатів парламенту, і губернаторів", - заявив він.

"До президентських виборів залишився рік. Сподіваюся, що нам вдастся завершити створення антикорупційної інфраструктури у повному обсязі. Якої немає жодна країна світу", - сказав президент.

Антикорупційний суд почнуть створювати у липні, додав він.

За словами Порошенка, корупцію в економіці "обмежили або майже ліквідували".

"Успішно застосували систему "ProZorro" для державних закупівель і зекономили сотні мільярдів гривень.

Ефективні антикорупційні кроки в енергетичній сфері - ліквідували дефіцит бюджету Нафтогазу в десять мільярдів доларів. Зробили компанію прибутковою.

Ліквідували корупційні схеми у податковій. На компенсації ПДВ попередні корупціонери клали у свою кишеню сотні мільйонів доларів. Сьогодні жодна компанія не має жодних проблем із прозорою і автоматичною компенсацією", - заявив президент.

"Знайдіть мені країну Європи, члена ЄС, яка має таку антикорупційну інфраструктуру. Електронні декларації, де 1 мільйон 200 тисяч державних службовців і тих, хто отримує грошове забезпечення з державного бюджету. Функціонує Національне агенство із запобігання корупції", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира під Банковою і маєток в Конча-Заспі: показали розкішне життя "ад'ютанта" Порошенка

У березні в мережі з'явилося відео, на якому позаштатний радник президента Юрій Косюк відгуляв розкішну вечірку на одному з найдорожчих гірськолижних курортів світу Куршевель, що у Франції. Там співав гімн України із запиванням шампанським за €60 тис.

Зараз ви читаєте новину «Притягають усіх, від губернатора до міністра - Порошенко похизувався боротьбою з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути