четвер, 13 грудня 2012 08:14

Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт

Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт
Фото: tvi.ua

Перше засідання Верховної Ради 7 скликання показало конфліктність цього парламенту, і те, що цей "бардак" триватиме довго. Присутність "Свободи", навпаки, прикрасила роботу парламенту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Думаю, що уявлення наших європейців, Яценюка та інших, які підтримують ідею насильно не допустити в парламент "зрадників", вона виглядає просто смішно. Ти несеш морально відповідальність за те, що в тебе такі люди. Закон не порушений, порушена моральна сторона справи. Він фактично виступає не просто як представник як сільради, а вони ж всі дуже схожі на таких", - зауважив політолог, говорячи про двох опозиціонерів батька та сина Табалових, які фактично перейшли до Партії регіонів та про реакцію опозиції.

"От опозиція нехай скаже, що несе моральну відповідальність, але нічого не можуть зробити, так скажіть, що ви можете настоювати на тому, аби проголосувати за відкликання депутатів, які порушили моральні норми", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко: "Ми не будемо влаштовувати змагання, хто перший добіг до трибуни"

Окрім того, за його словами, "присутність "Свободи" прикрасила робочий парламентський режим".

"Поки що, судячи із ситуації, не виключаю, що такий бардак (в парламенті — ред.) триватиме достатньо довго, але більшості треба буде розробити інструмент, який би дозволив їм працювати, і вони це зроблять, оскільки вони ж не будуть саморозпускатися. От є люди, які свої рішення прийняти не можуть, оскільки в них не вистачає голосів, і будуть заважати приймати чужі рішення, які за законом вони можуть робити, бо мають більшість (разом з комуністами точно є)", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, вчора, 12.12.12, Верховна Рада 7 скликання розпочала своє перше пленарне засідання, на якому зареєструвала п'ять фракцій: ПР, Об'єднаної опозиції "Батьківщина", Удар, "Свобода", КПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК пояснили, що немає обмеження часу для того, аби Табалови стали депутатами

Вчора представники ВО "Свобода" виламали зсередини двері у 2 під'їзді Верховної Ради та та зламали залізний паркан навколо Ради. Представники опозиції залишили президію Верховної ради на знак протесту проти рішення Партії регіонів реєструвати фракцію комуністів, після чого заблокували як президію, так і трибуну Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Присутність "Свободи" прикрасила роботу парламенту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути