вівторок, 13 грудня 2011 20:52

Прихильники Тимошенко скалічили двох міліціонерів

Прихильники Тимошенко скалічили двох міліціонерів

При спробі прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко увірватися на територію Апеляційного суду Києва у вівторок, 13 грудня, двоє співробітників міліції отримали тілесні ушкодження, повідомляє Головне управління МВС України в Києві.

"Під час спроби мітингувальників прорватися через ворота центрального входу на територію Апеляційного суду виникла тиснява. Виконуючи службові обов'язки з охорони громадського порядку двоє працівників міліції отримали тілесні ушкодження. Зараз вони знаходяться в лікарняному закладі, де проходять медичне обстеження. Попередній діагноз - здавлювання, забій грудної клітини. Вирішується питання про їх госпіталізацію", - наголошується в повідомленні главку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна як держава програє Тимошенко в Європейському суді - "регіонал"

У МВС підкреслили, що рішення про перебування в залі і на території суду приймається виключно суддею, а міліціонери зобов'язані виконувати рішення суду. "Ще раз наголошуємо, що основним завданням міліції є охорона громадського порядку та забезпечення безпеки громадян, що і здійснювали працівники міліції біля будівлі Апеляційного суду м. Києва. Ми закликаємо організаторів масових акцій відповідально ставитися до своєї громадської діяльності. У той же час, звертаємося до учасникам масових зібрань з проханням суворо дотримуватися вимог ст.39 Конституції України, поважати права інших громадян, які не беруть участь у масових заходах, і не порушувати громадський порядок", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" збираються висунути Тимошенко на Нобелівської премію миру

Як повідомлялося, у вівторок Апеляційний суд Києва розглядав скаргу Тимошенко на вирок щодо "газової справи". Кілька сотень представників партій "Батьківщина" та "Фронту змін" зібралися на підтримку Тимошенко на Солом'янській площі біля будівлі суду, міліція кордоном відгородила їх від проїжджої частини. Учасники акції щільно розмістилися біля входу на територію суду, але ворота у двір суду були повністю закриті і всередину не пускали навіть народних депутатів і журналістів, що прибули на засідання.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко скалічили двох міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути