понеділок, 05 серпня 2013 12:51

Прихильники Тимошенко перекрили Хрещатик щоб запустити в повітря серця і голубів

Прихильники Тимошенко перекрили Хрещатик щоб запустити в повітря серця і голубів
Фото: tymoshenko-vona.com

У Києві на акцію на підтримку екс-прем'єра України Юлії Тимошенко зібралося близько 300 активістів ВО "Батьківщина" та прихильників екс-прем'єра.

Люди зібралися на Хрещатику біля входу до Печерського суду Києва, де проходив один із судових процесів над Тимошенко. Частина учасників акції була одягнена у білі футболки з символікою "Батьківщини" і гаслом "Звільніть Юлю". Деякі прихильники тримають її портрети, прапори "Батьківщини" та державні прапори України.

На Хрещатику була представлена ??фотовиставка "731 день укладення демократії". Експозиція являє собою добірку фотографій з Тимошенко в період її активної політичної діяльності, з публічних заходів, в яких вона брала участь, і з судового процесу.

В акції брав участь голова центрального штабу "Батьківщини", член однойменної парламентської фракції Олександр Турчинов. Також підтримати екс-прем'єра прийшли нардепи від "Батьківщини" Олександр Бригинець та Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк прибув у Харків помітингувати за Тимошенко

Представники молодіжної організації "Батьківщини", тримаючи в руках плакати, які складаються в гасло "Юлі - волю!", вишикувалися вздовж проїжджої частини Хрещатика.

Учасники акції таким чином на нетривалий час перекрили одну з восьми смуг руху. По інших смугах дороги рух транспорту тривало. Наприкінці акції учасники випустили в повітря червоні кульки у вигляді сердець і білих голубів. Після цього учасник акції пішли з проїжджої частини Хрещатика.

Після цього почався збір підписів громадян під зверненням до Європейського суду з прав людини щодо прискореної процедури розгляду скарги Тимошенко. Серед перших, хто поставив підписи під зверненням, були Турчинов та Томенко.

У понеділок, 5 серпня, виповнюється рівно два роки, як екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко була позбавлена ??волі.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко перекрили Хрещатик щоб запустити в повітря серця і голубів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути