Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 17:08

Прихильники проросійських сил напали на українських моряків в Севастополі

В Севастополі сталося зіткнення близько 100 прихильників партії Російський блок, Блоку Наталії Вітренко і громадської організації Російська громада Севастополя з близько 100 моряками українського військового гарнізону. Конфлікт стався близько 13:00.

Моряки намагалися не пропустити прихильників згаданих організацій на причал Графської пристані, розташований в історичному центрі міста.

Як стало відомо, з ранку на причалі українські військовослужбовці, встановлювали на стінці нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських державних прапорів на кораблях російського імперського Чорноморського флоту в 1918 році.

Демонстранти від згаданих організацій намагалися прорватися через колони Графської пристані крізь оточення матросів, які щільно стояли, проте військові їх не пропускали.

Приблизно о 13:10 за місцевим часом один із демонстрантів крикнув іншим: "Севастопольці! За мною!" і близько ста демонстрантів на його заклик почали силою проривати оточення військових з метою пройти на нижній причал Графської пристані.

Під час зіткнення демонстранти і військові тягали один одного за руки і одяг, штовхали і кидали один одного на землю, рвали одяг, обливали один одного фарбою і водою, лаяли супротивників нецензурною лайкою.

Близько 50 демонстрантів розламали металеву огорожу, тимчасово виставлену перед колонами Графської пристані, прорвали оточення військових, пройшли на нижній причал і почали бійку з тими, хто встановлював табличку.

Самі зіткнення закінчилися приблизно о 13:45, коли військові за командою офіцерів зняли оточення навколо Графської пристані.

Також, демонстранти, які прорвалися на нижній причал, серед яких були депутати Севастопольських міської і районних рад, зірвали меморіальну дошку і скинули її в море.

Після цього три демонстранти за допомогою кувалд і металевих балок розбили мармурову основу на стіні Графської пристані, на якій була раніше встановлена меморіальна дошка.

Після цього, демонстранти також зірвали з Графської пристані гасло "Поздоровляємо з 16-ою річницею ВМС України".

Під час зіткнень в районі Графської пристані та нижнього причалу перебували вісім міліціонерів, зокрема два старші офіцери міліції, які спостерігали за тим, що відбувається.

За останніми даними поранених немає, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники проросійських сил напали на українських моряків в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

245

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути