вівторок, 02 квітня 2013 18:53

Прихильники опозиції та "Молоді регіони" одночасно пікетували Верховну Раду
16

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні у Києві біля Верховної Ради відбувся мітинг опозиції з вимогою призначити вибори мера Києва і Київради на 2 червня. До будівлі парламенту активісти принесли опудало голови КМДА Олександра Попова з табличкою: "Звільнено киянами".

"Господь з нами, ми бачимо, що вийшло сонечко, він нам допомагає. Зараз ми підемо до парламенту, щоб зробити все можливе, щоб за 2 місяці відбулися вибори в Києві. Якщо за цю постанову не проголосують, ми будемо радитися з вами, про наші подальші дії, а вони будуть рішучішими", - сказав перед мітингувальниками лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

У своєму виступі, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що влада хоче позбавити киян права обирати міську владу, а завтра позбавить права обирати президента. Згодом лідери опозиції пішли до сесійної зали Ради.

Мітингувальникам увімкнули радіотрансляцію із засідання парламенту.

Водночас на іншому мітингу, який також проходив біля ВР за участю "Молодих регіонів", почали голосно кричати та увімкнули музику, глушачи радіотрансляцію. Прихильники опозиції у відповідь почали скандувати "Ганьба" та "Банду геть!".

ВІДЕО: "Молоді регіонали" під Радою відкрито заявляли, що мітингували за гроші

Перед цим виступив представник Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Зорян Шкіряк.

Він наголосив, що Партія регіонів відібрала на свою акцію біля Ради п'яних підлітків.

"Бачимо, що ці недобитки навіть не змогли людей зібрати на мітинг. Навіть бідні вже не хочуть за них йти. Вони привели п'яних підлітків, учнів ПТУ 15-ти,16-ти, 17-ти років", - сказав Шкіряк.

Близько 17.00 "регіоналок" Ірину Бережну, Юлію Льовочкіну та Олену Бондаренко мітингувальники обкидали снігом і землею, коли вони виходили з Верховної Ради.

Одна з активісток шарпнула Льовочкіну за шубу. Охоронець, який ішов позаду, прийняв увесь удар на себе. Люди переслідували його вздовж вулиці Шовковичної, кидаючи снігом і землею. Врешті чоловік зняв своє пальто і сказав, що він жодного відношення до Верховної Ради не має, а кидали у нього "куплені опозицієї мітингувальники".

Люди кричали вслід Льовочкіній і Бережній: "Проститутки!".

Згодом мітингувальники обкидали снігом батька та сина Табалових, вигукуючи "Тушки!". Один із активістів ударив старшого Табалова прапором. Так само йому потрапили сніжкою в око.

За мить Табалових затулили "беркутівці". У їхньому супроводі нардепи повернулися назад до парламенту.

Як повідомлялося, парламент провалив голосування за постанову про призначення виборів у Києві. "За" постанову проголосувало 209 при необхідних 226 народних депутатів Зокрема, 3 "регіонали", 91 від "Батьківщини", 41 від "УДАРу", 36 від "Свободи", 21 від Компартії та 17 позафракційних.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники опозиції та "Молоді регіони" одночасно пікетували Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути