Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2019 14:30

При обсязі інвестицій в $5-8 млрд, Україна може забезпечити себе дешевим газом - Тарута

При обсязі інвестицій в $5-8 млрд, Україна може забезпечити себе дешевим газом - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута заявив, що після залучення інвестицій і впровадження нових технологій в газовидобуток Україна зможе видобувати 32-35 млрд кубів газу. Фото: Вести

Ринкова ціна на газ в Україні може з'явитися тільки після становлення газового ринку. А при наявності інвестицій країна зможе не тільки створити цей ринок, але і вийти на рівень видобутку 32-35 млрд кубометрів газу.

Про це в ефірі телеканалу "Наш" заявив кандидат на пост президента України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута.

"Після залучення інвестицій і впровадження нових технологій в газовидобуток Україна зможе видобувати 32-35 млрд кубів газу. Нам необхідно від 5 до 8 млрд доларів інвестицій, і ми зможемо себе забезпечити дешевим газом, адже з'явиться багато газодобувних компаній. Як це було в Америці - ціна з 300 доларів впала до 110 доларів. Це сталося завдяки наявності реального ринку газу. При вливанні інвестицій Україна не тільки зможе себе забезпечити газом, але і близько 20-25 млрд кубів газу зможе експортувати. І ціна газу в Україні буде не більше 145 доларів. Для того, щоб це стало реальністю, потрібно займатися інвестиціями в нафтогазову галузь", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачати на експорт 20-25 млрд кубів українського газу - це реально - Тарута

Крім того, лідер "Основи" розповів про готовність американських інвесторів вкладати кошти в розвиток газодобувної галузі в Україні.

"Зараз при наявності сучасних технологій навіть законсервовані свердловини можна швидко відновити. Приїжджали в Україну недавно представники приватної американської компанії і кажуть: ми готові відновити свердловини і збільшити дебет в 5-6 разів", - розповів Сергій Тарута.

За його словами, є приватні інвестори поза політикою, які готові вкладати кошти в Україну. "Є ті інвестори, які тільки чекають сприятливих умов в Україні. Якщо їх надати, в Україну можуть зайти десятки і сотні мільярдів доларів. Ми поки ще залишаємося дуже привабливою країною", - резюмував лідер "Основи".

Серед програмних положень партії "Основа" - зниження тарифів для населення на 40%, ціни газу - до 4 грн за кубометр. Нагадаємо також, що 18 січня з'їзд політичної партії "Основа" офіційно висунув свого лідера Сергія Таруту кандидатом на пост президента України.

Зараз ви читаєте новину «При обсязі інвестицій в $5-8 млрд, Україна може забезпечити себе дешевим газом - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути