вівторок, 23 квітня 2013 09:56

"При невизначеній ситуації із виборами, Порошенко - найкраща кандидатура від опозиції" - експерт

"При невизначеній ситуації із виборами, Порошенко - найкраща кандидатура від опозиції" - експерт
Анатолій Луценко. Фото: polittech.org

Петро Порошенко є найкращим претендетом на єдиного кандидата від опозиції на мера Києва у сьогоднішній незрозумілій ситуації із виборами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Анатолій Луценко, говорячи про перспективи висунення опозицією Петра Порошенка як єдиного кандидата на вибори мера Києва.

Експерт зауважив, що кандидатура Порошенка є цілком імовірною, однак поки справа лише за рішенням партії УДАР.

"Особливої інтриги тут немає. Бо дві політичні сили, які відносяться до опозиційного табору, вже оголосили про те, що готові підтримати кандидатуру Петра Олексійовича. Але оскільки є ще один суб'єкт координації — УДАР, то, об'єктивно, є очікування з боку двох політичних сил — "Батьківщини" та "Свободи", на рішення Віталія Кличка. Тому що без його особистого рішення і консенсусу всередині опозиції, звичайно, балотуватися Порошенко не буде. Та й це не вигідно нікому в опозиційному середовищі", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не всидить довго на штиках, тому вибори проведе, коли в Києві залишаться бабусі та гречка - експерт

На думку Луценка, Порошенко є найкращою кандидатуру у цій ситуації, яка склалася довкола виборів у Києві — коли не зрозуміло коли саме вони будуть і на який період обиратиметься новий мер.

"Порошенко — це гравець для невизначених правил гри. Бо правила гри зараз невизначені, адже не зрозуміло, чи це будуть дочасні вибори, чи чергові, а відповідно — чи на півтора роки обиратимуть мер, чи на п'ять років", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко закликав лідерів опозиції до листопада визначити єдиного кандидата в президенти

Політолог додав: "Тим паче, ще немає рішення Конституційного суду і не визначено, чи будуть взагалі вибори до міськради, і які саме це будуть вибори. Тому для такої системи потрібна, звичайно, людина, якій найлегше плавати у такій непевній воді. Порошенко — це саме така людина, оскільки він має досвід. Водночас зрозумілою є позиція УДАРу, адже вони якраз ще думають, наскільки потрібно Кличку плавати у такій воді".

Водночас, говорячи про те, чи може Порошенко як мер бути вигідним і для влади, Луценко зауважив, що для влади не буде вигідна жоден новообраний мер від опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будь-які рішення більшості розцінюватимуться як конституційний переворот - Яценюк

"Владі не буде зручна будь-яка кандидатура, яка має свіжий мандат довіри. Та й насправді, твердження про те, що бізнесмена можна ламати більше, ніж політика - дуже сумнівні. Тим більше, в українських реаліях. Бо політиків так само фінансують бізнесмени", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"При невизначеній ситуації із виборами, Порошенко - найкраща кандидатура від опозиції" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути