середа, 17 квітня 2013 09:57

Влада не всидить довго на штиках, тому вибори проведе, коли в Києві залишаться бабусі та гречка - експерт

Влада не всидить довго на штиках, тому вибори проведе, коли в Києві залишаться бабусі та гречка - експерт
Олександр Палій. Фото: radiosvoboda.org

Влада не зможе довго затягувати із питанням проведення київських виборів, але спробує їх провести тоді, коли "в Києві залишаться бабусі та гречка".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

За словами політолога, в питанні київських виборів президент України Віктор Янукович показав, що не виконує обов'язки гаранта Конституції.

"Влада чекає рішення Конституційного суду, яке призначить вибори на серпень, чи на липень. Президент відмовився виконувати обов'язки гаранта Конституції, в якій записано про 5-річний термін діяльності органів місцевого самоврядування", - висловив думку експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апарат Ради ігнорує доручення Рибака?

Водночас він наголосив, що влада таки збирається призначити вибори, проте коли багато киян поїде, тобто влітку: "Влада не зможе сидіти довго на штиках, тому вибори збираються провести тоді, коли з Києва поїде молодь та середній клас, а залишаться бабусі та гречка".

Проте, на його думку, все ж таки київські вибори "чітко покажуть вподобання киян". "Відбувається позбавлення конституційних норм про те, що джерелом влади є народ", - підкреслив він, коментуючи повалення питання в парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

"Питання мера — це не питання Кличка і Порошенка, а питання гідності київської громади. Якщо влада в ключових питання порушує легітимність, вона стає вразливою, бо люди це скажуть завтра і такий шлях стане дуже небезпечним для України і нинішньої влади, - резюмував Палій.

Нагадаємо, народні депутати провалили голосування за постанову про признання позачергових виборів в Києві. За проект постанови Володимира Яворівського проголосувало 200 нардепів при необхідних 226. Партія регіонів не віддала жодного голосу "за".

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Влада не всидить довго на штиках, тому вибори проведе, коли в Києві залишаться бабусі та гречка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути