Ексклюзиви
субота, 17 червня 2023 05:50

Президент ПАР допускає, що не буде арештовувати Путіна

Президент ПАР допускає, що не буде арештовувати Путіна
Сиріл Рафамоса чекає Путіна на саміті БРІКС. Фото: Кореспондент

Президент Південної Африканської Республіки Сиріл Рамафоса заявив, що питання можливої особистої участі Володимира Путіна в саміті БРІКС постійно обговорюється в уряді країни.

Він заявив, що обговорить це питання під час двосторонньої зустрічі з російським диктатором, чиновник наголосив в Києві на пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, пише УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зібрався у державу НАТО

"Ми постійно обговорюємо це питання, і я вже наголосив у Південній Африці та на інших платформах, що мені доведеться приймати рішення й оголошувати про те, як відбудеться цей саміт БРІКС", – додав він.

Саміт БРІКС запланований на 22-24 серпня 2023 року. ПАР при цьому ратифікувала Римський статут, а оскільки Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Аутіна у справі про незаконну депортацію українських дітей, керівництву країни постійно ставлять запитання, чи готові вони виконати вимоги ордера й заарештувати Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАР допускає, що не буде арештовувати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути