пʼятниця, 14 лютого 2020 09:41

Президент США зізнався, що відправляв в Україну свого адвоката

Президент США зізнався, що відправляв в Україну свого адвоката
На запитання про те, "чи не дивно було відправити Руді Джуліані в Україну, а також чи не шкодує Трамп про те, що зробив", президент США лаконічно відповів: "Ні, зовсім ні", а також похвалив Джуліані, назвавши його "борцем зі злочинністю" Фото: РБК-Україна

Президент США Дональд Трамп розповів відправляв свого адвоката Руді Джуліані в Україну, аби знайти компромат на своїх політичних опонентів.

На запитання про те, "чи не дивно було відправити Руді Джуліані в Україну, а також чи не шкодує Трамп про те, що зробив", президент США лаконічно відповів: "Ні, зовсім ні", а також похвалив Джуліані, назвавши його "борцем зі злочинністю". Про це він сказав у інтерв'ю журналістові Геральдо Рівері, пише ТСН.

"Коли ви у мене запитаєте, чому я використав Руді, і щось одне про Руді, перше - він був найкращим прокурором, ви знаєте, одним із кращих прокурорів і найкращим мером, - сказав Трамп. - Адвокатів мали й інші президенти. У Рузвельта був адвокат, який, ви знаєте, практично повністю був пов'язаний із урядом. У Ейзенхауера був адвокат. Вони були в усіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Дональда Трампа завершився

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що не відправляв свого адвоката Рудольфа Джуліані в Україну для організації розслідування щодо колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина. Наприкінці минулого місяця адвокат Трампа Алан Дершовіц змінив тактику захисту свого клієнта та заявив сенаторам, що президентів не можна притягати до відповідальності за те, що вони використовують свої повноваження для підвищення політичних благ.

Довкола президента США Дональда Трампа розв'язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом "тривожну обіцянку". Одним із політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена, - його конкурента на президентських виборах 2020-го. Також Трамп нібито наказав заморозити $400 млн військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікувати стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом".

Зараз ви читаєте новину «Президент США зізнався, що відправляв в Україну свого адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути