четвер, 26 вересня 2019 09:22

Президент пояснив слова про "на 100% його людину" у ГПУ

Президент пояснив слова про "на 100% його людину" у ГПУ
Зеленський призначив Рябошапку генпрокурором 30 серпня. Фото: slovech.co

Президент Володимир Зеленський пояснив свої слова з телефонної розмови з американським лідером Дональдом Трампом щодо "його людини" Руслана Рябошапки, який невдовзі став генпрокурором.

Свої пояснення глава держави озвучив після зустрічі з Трампом у Нью-Йорку.

"[Рябошапка] мій товариш, так. Уся моя команда – це мої люди. Це не власність моя. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії. Рябошапка не хотів бути генпрокурором, ви знаєте про це? Він хотів працювати в Офісі президента", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жартували і будували плани: підсумки зустрічі Зеленського з Трампом

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування у комітетах нижньої палати Конгресу.

Приводом для цього стала телефонна розмова Трампа з Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Американського лідера запідозрили у тиску на українського колегу у справі сина свого потенційного конкурента на виборах 2020-го у США Джо Байдена.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму розмови. У ній Трамп дійсно згадує ім'я Байдена-молодшого і нібито просить звернути увагу на його справу в Україні. На що Зеленський каже, що наступний генпрокурор (після Юрія Луценка. - Gazeta.ua) 100% "його людина", і "він гляне на ситуацію".

Зараз ви читаєте новину «Президент пояснив слова про "на 100% його людину" у ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути