четвер, 03 травня 2012 16:40

Спецтема: Бойкот України

Президент Латвії теж не поїде на Ялтинський саміт

Президент Латвії теж не поїде на Ялтинський саміт
Андріс Берзіньш. Фото: tvnet.lv

Президент Латвії Андріс Берзіньш не поїде в Ялту на саміт країн Центральної та Східної Європи, який повинен пройти на наступному тижні, повідомила в четвер агентству BNS його прес-секретар Ліга Крапане.

За її словами, таке рішення було прийняте ще 27 квітня, оскільки відповідно до раніше узгоджених планів зарубіжних відряджень, спікер сейму Латвії Солвіта Аболтіня буде брати участь в парламентському семінарі країн Балтії, який буде проходити в Паланзі саме в той час, що і ялтинський саміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземні ЗМІ кажуть, що бойкотувати Євро через Тимошенко - неправильно

Прес-секретар президента звертає увагу на те, що в Латвії голова сейму заміщає президента під час його відсутності.

"Слід уникати ситуацій, коли на території Латвії одночасно не перебувають ні президент, ні голова сейму", - пояснила Крапане. Вона утрималася від відповіді на питання, чи не висловлює чи Латвія таким чином протест проти утримання в ув'язненні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маккейн закликає продовжувати тиск на українську владу

Тим часом, як повідомляє агентство BNS, президент Литви Даля Грібаускайте поки що не повідомив про своє рішення з питання участі в саміті в Ялті.

Раніше в середу президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес заявив, що не візьме участі в зустрічі глав держав Центральної та Східної Європи в Ялті, оскільки час її проведення співпадає з відзначенням в Талліні конференцією пам'яті президента Леннарта Мері (Lennart Meri).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не бачить нічого страшного у бойкоті Євро-2012 європейцями

Раніше представник МЗС України повідомив, що брати участь у зустрічі в Ялті відмовилися президенти Австрії, Чехії, Німеччини, Італії, Словенії та Хорватії. У МЗС України не назвали причини їхньої відмови від зустрічі в Ялті, але ЗМІ вважають, що це пов'язано із ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Президент Латвії теж не поїде на Ялтинський саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути