пʼятниця, 05 грудня 2014 13:32

Президент Франції заявляє, що Донбасу треба дати "автономію"

Президент Франції заявляє, що Донбасу треба дати "автономію"
Reuters

Президент Франції Франсуа Оланд вважає, що територіальна цілісність України повинна бути збережена, але східним регіонам України потрібно надати автономію.

Про це він заявив на прес-конференції в Астані за підсумками переговорів з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Президент Франції у своєму виступі неодноразово наголошував на припиненні військового конфлікту в Україні та необхідності вирішувати питання у мирному русі — за столом переговорів.

"З Назарбаєвим досягнута домовленість використовувати поїздки, механізми, майданчики діалогу, щоб домогтися зниження напруженості, яка дозволила би зберегти територіальну цілісність України, гарантувати певну автономність східним регіонам України, зробити так, щоб українська економіка почала вибиратися з цього важкого становища, і при цьому дотримуватися угоди про припинення вогню", — сказав президент Франції.

Також президент Францій зауважив, що має свою незалежну позицію щодо конфлікту в Україні і він вже віддав деякі розпорядження.

"Ми є невід'ємною частиною Європи, але, тим не менш, ми маємо таку позицію, яка дозволяє нам приймати незалежне рішення. У нас є жорсткі позиції, я навіть нещодавно прийняв деякі рішення, які показують, що слабкості ніякої у Франції бути не може", — зазначив Олланд.

Нагадаємо, сьогодні міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що влада Франції буде уважно стежити за тим, як змінюються умови в Україні, і виходячи із цього прийме рішення про постачання "Містралів" в РФ. Він зазначив — Франція може ніколи не передати Росії "Містралі", якщо ситуація в Україні не зміниться.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції заявляє, що Донбасу треба дати "автономію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути