Ексклюзиви
неділя, 07 червня 2015 13:25

Президент Європейської ради зробив заяву щодо Росії на саміті G7

Президент Європейської ради зробив заяву щодо Росії на саміті G7
Дональд Туск. Фото: Reuters

Саміт G7 підтвердить політику санкцій проти Росії і не запросить її повернутися до формату "вісімки", доки російська влада не припинить агресивну політику.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком зустрічі в Німеччині, пише "Радіо Свобода".

"Ми всі хотіли б бачити Росію на зустрічах G7 або G8, але наша група – не тільки група політичних та економічних інтересів, але, перш за все, ще спільнота цінностей, і саме тому Росія зараз не з нами сьогодні і не буде запрошена до того часу, доки не припинить поводитися як агресор проти України та інших країн", – сказав він.

Туск нагадав, що у березні Європейська рада ухвалила рішення пов'язати санкції ЄС проти Росії з виконанням нею мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Я маю намір сьогодні підтвердити єдність країн G7 у питанні санкцій. Дозвольте мені чітко заявити: якщо хтось захоче розпочати дискусію щодо зміни режиму санкцій, то ця дискусія буде тільки щодо посилення санкцій. ЄС, як і "Група семи", далі підтримує українську територіальну цілісність, суверенітет та незалежність", – наголосив Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама разом з Меркель випив німецького пива - фоторепортаж "за кілька хвилин до саміту G7"

У неділю, 7 червня, в околицях німецького курорту Гарміш-Партенкірхен розпочинається дводенний саміт "Групи семи". Політика Росії щодо України буде в центрі уваги світових лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Президент Європейської ради зробив заяву щодо Росії на саміті G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути