Ексклюзиви
неділя, 08 січня 2023 21:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент: Бахмут і Соледар тримаються попри все

Президент: Бахмут і Соледар тримаються попри все
Українські воїни на передовій. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Луганщині і Донеччині тривають важкі бої.

Біля Бахмута і Соледара – одне з найбільш кривавих місць на фронті. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко", – сказав президент.

"Немає такого клаптика землі біля цих двох міст, на якому б не віддав своє життя окупант за божевільні ідеї господарів російського режиму. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жодна спроба маніпуляції Росії вже не спрацює ‒ Зеленський

Сьогодні командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський об'їхав війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара, розповів президент.

"Він відзначив бійців нагородами за стійкість. На місці організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони. Зокрема, перекидання додаткових підрозділів. І посилення вогню по окупантах", ‒ сказав.

Зеленський подякував захисникам і захисницям.

"Які діють саме так, які усвідомлюють, що їхня особиста стійкість, їхня особиста міцність і результативність дають стійкість, міцність і результативність усій державі. Ми обороняємо всю державу, де б за неї не відбувалися бої", ‒ сказав президент.

Зеленський подякував Повітряним силам.

"Від початку цієї доби збито три гвинтокрили, також безпілотники. Молодці, хлопці. Дякую за послідовну демілітаризацію держави-агресора", ‒ сказав президент.

Сили оборони України відбили атаки росіян в районах Бахмута, Соледара і низки населених пунктів на Донеччині. Також відбили ворога на Луганщині.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розповів про поля з сотнями мертвих росіян біля Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Президент: Бахмут і Соледар тримаються попри все». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути