вівторок, 04 жовтня 2011 15:34

Прем'єр розповів, що він запасливий, тому мита на зерно не скасує

Прем'єр розповів, що він запасливий, тому мита на зерно не скасує

Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що знайде діалог з представниками агарного бізнесу, які вийшли пікетувати Кабмін та Верховну Раду.

Про це він сказав на зустрічі із блогерами.

"Сьогодні 400 представників бізнесу вимагають скасування експертних мит на зерно. Ці мита було введено, бо на експорті зерна була супер-рентабельність. У селян закупляли зерно по 1300-1400 гривень, трошки більше за 100 доларів, а закупівельна ціна — майже 300 доларів. Вся ця різниця залишалась не у нас в Україні, - наголосив голова уряду. - Ми це терпіли багато років".

Він також зазначив, що оскільки нова влада закріпила своє становище і поки що не планує ставати опозицією, то вирішила ввести мита.

"По-друге, нам потрібен був трейдер за кордоном, який мав би налагоджені зв'язки. Якби ми зараз відмовилися від зернотрейдерів, хто б у нас купляв зерно? Тому ми вибрали перехідний період, щоб наші власні компанії вийшли на закордонний ринок, і ввели невелике мито — 20 доларів на тонні, які пішли до бюджету", - розповів Азаров.

Він сказав, що зернотрейдери вимагають скасувати мито, бо їм не вигідно: "Ми вже зробили всі розрахунки, сьогодні зустрічатимемося з представниками бізнесу та будемо шукати рішення. Можу завчасно зазначити, що його критикуватимуть і говоритимуть, що прийнято воно на користь сільських баронів. Ми ні на користь ніяких баронів нічого не приймали, ми шукаємо оптимальне рішення, яке дозволить наповнювати країну валютою".

Прем'єр наголосив, що в Україні великий запас зерна і це дозволяє його експортувати, але додав, що через нинішню посушливу осінь врожай наступного року може скоротитися.

"А це значить, що треба створити великий запас власного зерна. Я людина запаслива і мене за це сварять, але я намагаюся робити запаси", - підкреслив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр розповів, що він запасливий, тому мита на зерно не скасує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути