пʼятниця, 31 травня 2019 16:12

Представників профспілки гірників не пустили на засідання РНБО щодо вугільної галузі

Представників профспілки гірників не пустили на засідання РНБО щодо вугільної галузі

Голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця не запросили на сьогоднішнє засідання РНБО щодо проблем у вугільній галузі. За його словами, список запрошених затверджували президент Володимир Зеленський разом із секретарем РНБО Олександром Данилюком.

Про це заявив сам Волинець, передає "Апостроф".

"Я відкрита людина, і всі знають, що саме я можу сказати, а тому не хочуть чути. Наприклад, ми вчора з Турмановим (Віктор Турманов - голова Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості України. - Gazeta.ua) були в Міненерго, і всі вірили, що нас запросять на це засідання, і я готовий прийти і назвати імена, які пов'язані з корупцією в галузі. Наприклад, Кропачов вантажить шлами через шахту "Краснолиманську" і фабрику "Комсомольську". Але думку профспілок із цих питань вони вислуховувати не збираються. Запрошення на засідання не було, і зараз я вживаю заходів, щоб туди потрапити", - зазначив Волинець.

Лідер профспілок не розуміє, чому ніхто не хоче слухати шахтарів та їхні пропозиції щодо стабілізації ситуації в галузі.

"Я дістав телефон контактної особи в РНБО, він чесно сказав: ну, знаєте, президент затвердив список із подачі Данилюка, і я лише телефоную тим, хто запрошений. Данилюк не бере слухавку, ще телефонуватиму до приймальні, намагатимуся вирішити питання, як потрапити на засідання. Знаєте, люди доброзичливо поставилися до поїздки президента на шахту "Лісову", а тут раптом виявляється, що ніхто не хоче слухати шахтарів та їхні пропозиції щодо стабілізації ситуації. Я зі свого боку готувався і конкретні пропозиції щодо галузі подати, і повідомити заходи відлучення "смотрящих" від вугільної промисловості, тому що якщо грабують, то нічого не зміниш", - підкреслює Волинець.

Нагадаємо, у ніч на середу, 29 травня, у селі Сілець Сокальського району на Львівщині на шахті "Лісова" ДП "Львіввугілля" на горизонті 242 м стався обвал породи, загинули 2 людини.

На брифінгу в Львівській області президент Володимир Зеленський анонсував проведення відкритого засідання РНБО через проблеми у вугільній галузі і запросив на нього всіх шахтарів і представників профспілок, щоб почути їхні думки.

Зараз ви читаєте новину «Представників профспілки гірників не пустили на засідання РНБО щодо вугільної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути