Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 13:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Представники ПАРЄ приїдуть в Україну поговорити з владою про Тимошенко

Представники ПАРЄ приїдуть в Україну поговорити з владою про Тимошенко

Представники ПАРЄ приїдуть в Україну через справу Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповіла Маріетта де Пурбе-Люндін.

Вона також наголосила, що головування України у Комітеті міністрів Ради Європи розпочалося дуже добре. Та весь цей позитив був перекреслений тим, як проходив судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України, оскільки після цього у Раді Європи Київ почали згадувати виключно у контексті справи Тимошенко, наголошує де Пурбе-Люндін.

Через це члени моніторингового комітету звернулися із пропозицією скласти доповідь щодо України і провести дебати у ПАРЄ уже у січні - раніше, ніж було заплановано. Щоб підготувати доповідь, доповідачки по Україні Маріетта де Пурбе-Люндін та Майліс Репс відвідають Київ наступного тижня, де зустрінуться з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, головою Верховної Ради Володимиром Литвиним.

Доповідачки намагатимуться провести переговори і з президентом України Віктором Януковичем. Окрім цього, де Пурбе-Люндін та Майліс Репс хотіли б зустрітися і з Тимошенко. Адже коли вони були у Києві минулого місяця, їм не дозволили відвідати колишнього прем'єра у слідчому ізоляторі.

Маріетта де Пурбе-Люндін також розповіла, що у листопаді-грудні Страсбург має відвідати міністр юстиції України Лавринович. Його запросили депутати ПАРЄ через те, що в них накопичилося дуже багато запитань щодо функціонування судової ситеми в Україні, наголошує доповідачка.

Зараз ви читаєте новину «Представники ПАРЄ приїдуть в Україну поговорити з владою про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути