четвер, 25 квітня 2013 20:05

Представники ЄС і США просять побачення з Тимошенко

Представники ЄС і США просять побачення з Тимошенко
Фото:Reuters

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські і Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Теффт планують 29 квітня відвідати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко у Харкові, повідомляє сайт Тимошенко.

Нагадаємо, посол Європейського Союзу Ян Томбінські і Надзвичайний та Повноважний посол США Джон Теффт у січні цього року, одразу після оголошення Юлією Тимошенко акції громадянської непокори, звернулися з заявою до влади України щодо надання дозволу на проведення з нею зустрічі. Проте дипломати не отримали жодної офіційної відповіді на свої звернення.

Наприкінці лютого дипломати звернулися з повторним клопотанням до Міністерства закордонних справ та Віктора Януковича.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва в жовтні 2011 року засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській колонії у Харкові. Разом з тим у травні 2012 року через погіршення стану здоров'я Ю.Тимошенко госпіталізували в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові (у неї діагностовано міжхребцеву грижу).

Додамо, що про помилування Тимошенко уже просили нардеп Петро Порошенко, депутати-жінки. Захист екс-прем'єра також попросив Януковича помилувати Тимошенко. Українська Гельсінська група з прав людини ініціювала подання до Президента щодо помилування Юлії Тимошенко. Також помилувати Тимошенко попросили Львівська облрада і Луцька міськрада. Однак 11 квітня Янукович уже сказав, що наразі помилувати Тимошенко неможливо, оскільки ще тривають суди щодо неї. Василь Фаринник, член комісії з помилування прогнозує, що Тимошенко відмовлять.

Зараз ви читаєте новину «Представники ЄС і США просять побачення з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути