четвер, 11 квітня 2013 10:22

Представники ЄС 17 квітня приїдуть перевіряти виконання їхніх вимог Україною

Представники ЄС 17 квітня приїдуть перевіряти виконання їхніх вимог Україною
За словами Томбінського, мета візиту - ознайомитися з ситуацією в Україні перед прийняттям рішення щодо Угоди про асоціацію. Фото: ipress.ua

Представники країн Євросоюзу приїдуть в Україну 17 квітня з тим, щоб оцінити ситуацію в країні перед підписанням угоди про асоціацію.

Про це повідомив сьогодні журналістам глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Він зазначив, що до травня візитів єврокомісарів в Україну не планується, проте 17 квітня очікується приїзд представників урядів трьох країн - Німеччини, Польщі та Хорватії. Як пояснив Томбінський, мета візиту - ознайомитися з ситуацією в Україні перед прийняттям рішення щодо угоди про асоціацію.

Раніше Томбінський сказав, що звільнення політв'язнів було не єдиною умовою для подальшого руху України по шляху євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європі недостатньо звільнення Луценка

"Я вже говорив про дві основні умови: виправлення помилок парламентських виборів і подальша реформа судової системи України... Прокуратура не повинна домінувати в судочинстві. Презумпція невинності повинна стати головним принципом судочинства", - сказав Томбінський.

Нагадаємо, прес-секретар Європейської комісії Майя Кочіянчич заявила, що звільнення екс-глави МВС України Юрія Луценка недостатньо для підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною на Вільнюському саміті "Східного партнерства" у листопаді.

"Ми вітаємо звільнення Юрія Луценка та іншого міністра з в'язниці. Ми вважаємо, що це важливий крок у правильному напрямку. Але разом із тим ми закликаємо українську владу терміново виконати те, що зафіксовано в підсумковому документі, підписаному нами в грудні. А точніше - вони повинні вирішити ще одне питання щодо вибіркового правосуддя, яке залишається невирішеним", - зазначила вона, маючи на увазі справу Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Представники ЄС 17 квітня приїдуть перевіряти виконання їхніх вимог Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути