Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2022 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні

Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили до Дня Незалежності.

Постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Небензя ширить чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Росія поширила у Радбезі ООН та Генасамблеї фотодокази обстрілів Запорізької атомної електростанції українськими військовими. Продовження Києвом обстрілів ЗАЕС є наслідком злочинного потурання Заходу", – заявив російський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити тероборону

Під час свого виступу Небензя додав, що західні спецслужби нібито допомагають "українським диверсантам" вбивати "небажаних осіб". Він закликав ООН рішуче засудити "вбивство Києвом Дар'ї Дугіної". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Депутат російської Держдуми Леонід Слуцький, який водночас є членом переговорної групи від РФ, проманіпулював інформацією, щодо заяви президента України Володимира Зеленського про намір Києва повернути Крим у будь-який спосіб. Нібито ці слова свідчать про остаточну "втрату зв'язку Зеленського із реальністю".

"Чи це його бажання знову повеселити вашингтонських господарів. Які способи застосовує український режим, ми добре знаємо – геноцид, фашизм, тероризм", – ідеться у його маніпулятивній заяві.

В Енергодарі на Запорізькій атомній електростанції російські загарбники продовжують накопичувати ворожу техніку. Водночас Росія збільшила на території найбільшої атомної станції в Європі й кількість своїх військових.

На Запорізькій атомній електростанції російські агресори вже розмістили артилерійські установки. З них обстрілюють станцію, імітуючи прильоти з Нікополя. Артилерію росіяни встановили на майданчику, де зберігаються важкі металеві конструкції. Про це повідомив один з інженерів ЗАЕС.

Минулої неділі терористи обстріляли Запорізьку АЕС, загинув працівник станції. Двоє мешканців Енергодара поранені.

Зараз ви читаєте новину «Представник Росії в ООН розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути