Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2011 17:17

Правозахисник Гройсман назвав суд над Тимошенко найпоказовішим в Україні

Правозахисник Гройсман назвав суд над Тимошенко найпоказовішим в Україні

Сьогодні у Вінниці на брифінгу з журналістами вінницький правозахисник Дмитро Гройсман прокоментував судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Суд над Тимошенко — найпоказовіший суд в Україні. Бо він є відносно відкритим, за ним стежать мільйони людей. А уявіть, що відбувається в судових справах простих людей? Прийдіть на будь-яке судове засідання в державі — там несправедливості ще більше. Порушуються права людей на всіх рівнях. Процес над Тимошенко показує нам справжній стан судочинства в державі", — заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко судять дев'яту годину поспіль

Також Гройсман прокоментував заявку керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрія Портнова про те, що уряд працює над новим проектом кримінально-процесуального кодексу України. Портнов зазначив, що в судах має бути не менше 35% виправдувальних вироків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ: суд над Тимошенко у камері СІЗО - законний

"Сьогодні в Україні ув'язнено 145 тисяч громадян. Виходить, що третина з них не винувата? Але не думаю, що їхні справи будуть переглядатися, бо зміниться правовий інструмент. Швидше за все, кого посадять раніше, ніж приймуть закон, тим просто не пощастить", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисник Гройсман назвав суд над Тимошенко найпоказовішим в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути