Ексклюзиви
пʼятниця, 08 листопада 2013 18:29

Правоохоронці закрили кримінальне провадження щодо "поправок Кличка"

Кримінальне провадження щодо фальсифікації "поправок Кличка" закрито міліцією.

Лист в.о. начальника відділу слідчого управління міліції Києва Л.М. Кір'ян до керівника апарату Верховної Ради Зайчука, який є у розпорядженні "Української правди", свідчить про те, що були встановлені факти "штучного перешкоджання народним депутатам".

"Встановлено, що 24.10.2013 невстановлені особи створили штучні перешкоди діяльності народних депутатів України шляхом надання їм завідомо неправдивої інформації під час розгляду законопроекту", - йдеться у листі.

Автор: Фото: pravda.com.ua
 

Як зазначив слідчий, "невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, підробили офіційний документ, який видається та посвідчується установою, організацією, яка має право видавати та посвідчувати такий документ, а саме шляхом внесення недостовірних відомостей до проекту закону".

Нагадаємо, 24 жовтня більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні. Ці поправки, як вважають в "УДАрі" можуть бути використані для заборони участі Віталія Кличка у виборах президента.

1 листопада, депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу. Окрім того, він не заперечував, що дійсно є автором 31 поправки до законопроекту, але зазначає: "Тих двох поправок, які нібито стосуються Віталія Кличка, я не вносив і на засіданні комітету вони не розглядалися".

Міліція почала розслідування на предмет фальсифікацій. Вчора, 7 листопала, слідче управління міліції Києва закрило кримінальне провадження щодо можливої фальсифікації тексту законопроекту про зміну Податкового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці закрили кримінальне провадження щодо "поправок Кличка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути