пʼятниця, 26 жовтня 2012 09:45

Уряд не бажає виконувати взяті на себе повноваження перед ЄС - ОПОРА

Уряд не бажає виконувати взяті на себе повноваження перед ЄС - ОПОРА
Жоден із пріоритетів порядку денного не було виконано - спостерігачі. Фото: obozrevatel.com

Уряд не бажає виконувати взяті на себе зобов'язання перед Європейьським Союзом.

Про це заявила Ірина Швець керівник проекту мережі ОПОРА, презентуючи звіт щодо виконання Україною порядку денного європейської асоціації.

"На жаль, не можемо назвати такий пріоритет, де б Україна досягла значного успіху в його реалізації. Жоден з пріоритеітів порядку денного не було виконано", - наголосила вона.

Так зокрема, за словами Швець, значні недоліки є в реалізації конституційної реформи: "З одного боку, почала функціювати Конституційна асамблея Ураїни, а з іншого боку щомісяця президент України, гарант Конституції підписує десятки указів, які виходить за межі його повноважень, так само і Верховна Рада наділяє і розширює його повноваження, хоча не має на це права".

Подібні недоліки спостерігаються і в інших сферах, підкреслила керівник проекту мережі ОПОРА.

"Не вдалося досягнути прогресу у сфері реформування місцевого самоврядування. Схожа ситуація прослідковується і в сфері реформування державної служби. Не було також суттєвих зрушень і у напрямі протидії корупції. Зокрема не виконано більшість рекомендацій, які взяла на себе країна", - наголосила вона.

Швець підкреслила, що за такої ж ситуації важко сказати, чи наблизиться країна до Європейського Союзу. "Мабуть, вибори стануть таким лакмусовим папірцем, щоби показати, наскільки Україна готова принаймні показати хоч якийсь європейський принцип виконання прав громадянина, - підкреслила вона. - Але виконання взятих на себе зобов'язань в рамках європейської політики суспільства для українського уряду не були пріоритетними. Для реалізації більшості цих пріоритетів бракує, у першу чергу, політичної волі".

Зараз ви читаєте новину «Уряд не бажає виконувати взяті на себе повноваження перед ЄС - ОПОРА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути