четвер, 25 жовтня 2012 18:02

Тільки підписання Угоди про асоціацію поверне Україну на демократичний шлях розвитку - ескперт

Тільки підписання Угоди про асоціацію поверне Україну на демократичний шлях розвитку - ескперт
Вадим Трюхан: ЄС і Україна мають бути більш прагматичними у цьому питанні. Фото: mykiev.inf.ua

Україна мусить підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію, бо це єдиний шанс повернутися на шлях європейського розвитку.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт з європейської інтеграції Вадим Трюхан.

"Залишається сподіватися на одне — що, червона лінія, яка незримо висить над Україною, не буде перейдена під час виборів, під час ночі виборів, коли буде відбуватися підрахунок голосів. Вибори, дай Бог, будуть визнані принаймні частково демократичними і ми зможемо предметно говорити про інструментарій відносин України з Європейським Союзом", - наголосив він.

Трюхан підкреслив, що наразі Україна має по суті два таких інструменти — це угода про партнерство і співробітництво, і порядок денний асоціації.

"Оскільки у нас є невтішні результати щодо виконання Україною порядку денного, нам конче необхідно все таки добитися підписання Угоди про асоціації. І тут, здається, і Європейський Союз, і офіційна Україна, тобто президент та уряд, мали б бути дуже прагматичними, обережними", - переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгірше для України ще попереду - Чорновіл про асоціацію з Євросоюзом

"Підписання Угоди про асоціацію в жодному разі не означатиме, що вона набуває чинності. Це також не означатиме, що ЄС змирився, що Україна, на жаль, протягом останніх років відходить від демократичних норм і стандартів, від тих спільних цінностей, які розділяються Європейським Союзом, які країна вже починала сповідувати у попередні роки після помаранчевої революції. Але Угода про асоціацію — це якраз той інструмент, який якраз може повернути Україну на цей шлях, який зможе змусити України поступово через впровадження внутрішніх реформ стати європейською країною", - наголосив Трюхан.

Зараз ви читаєте новину «Тільки підписання Угоди про асоціацію поверне Україну на демократичний шлях розвитку - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути