четвер, 25 жовтня 2012 16:53

Якщо влада допустить фальсифікації, на Україну може чекати "білоруський сценарій" - експерт

Якщо влада допустить фальсифікації, на Україну може чекати "білоруський сценарій" - експерт
Вадим Трюхан: ЄС і США хочуть більше ніж українська влада, аби Україна була демократичною. Фото: tsn.ua

Якщо влада допустить фальсифікацію виборів, на Україну може чекати "білоруський сценарій".

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт з європейської інтеграції Вадим Трюхан.

"Хотілось б, щоб Україна не допустила дві фатальні помилки. Одна помилка — що українська влада дозволить собі в день виборів допустити серйозні фальсифікації, в результаті чого і ЄС, і США, і інші країни визнають їх не демократичними. Це буде дуже серйозна помилка, яка вплине на долю України", - наголосив він.

Експерт додав: "Друга фатальна помилка - це якщо Європейський Союз одразу проаналізує всі обставини, в яких відбувалася як передвиборча кампанія, так і самі вибори. Однозначно, це будуть вибори, які не можуть бути визнані. І це може бути підставою для білоруського сценарію по відношенню до України. Це відштовхне Україну як країну, а не як президента Януковича, з європейського шляху розвитку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко: "Сфальсифікувати вибори не дамо"

Трюхан переконаний, що якщо влада не допустить цих помилок, то у України ще буде шанс повернутися на демократичний шлях розвитку та наблизитися до Європейського Союзу.

Водночас, він зазначив, що європейські та американські політики неодноразово пояснювали Україні, що вибори стануть лакмусовим папірцем на перевірку демократичності країни. У зв'язку з цим лунало безліч заяв від представників ЄС та США щодо того, що Україна зможе стати "сучасною європейською демократичною країною".

"Здається, що ЄС і США хочуть більше, щоби Україна була по справжньому демократичною, європейською країною, щоби країна розвивалася за демократичними стандартами, аніж власні президент, уряд і міністри в самій Україні. Це парадокс", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Якщо влада допустить фальсифікації, на Україну може чекати "білоруський сценарій" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути