вівторок, 31 серпня 2010 11:01

Праймериз Тігіпка назвали показухою та бутафорією

Праймериз Тігіпка назвали показухою та бутафорією

Народний депутат із фракції НУ-НС Тарас Стецьків вважає праймериз партій "Сильна Україна" та "Батьківщина" черговим обманом. Про це він сказав в інтерв"ю "Газеті по-українськи".

"Суспільство вже добре знає, що це праймеріз на папері. Праймериз – це коли існують реально діючі мережі та спільноти. В одному місті їх може бути п"ять, в іншому – двадцять.

Реальні лідери формуються, коли поміж себе вибирають діючих людей, роблять відкриті збори, на які на живо можна прийти. А не праймеріз в Інтернеті. Вам кажуть зайти в мережу і проголосувати за якогось кандидата. Ви зайшли, проголосували. А хіба знаєте, скільки людей зайшло? Де ті кандидати?

Це все бутафорія, показуха, яка в черговий раз дискредитує хороший інструмент політичної діяльності. Якби в США у демократичній партії запропонували такий праймериз, вона би продула всі вибори. Інтернет завжди є технологією-додатком до реальної дії", - пояснив депутат.

Стецьків наголосив, що до палаток "Сильної України", лідером якої є віце-прем"єр Сергій Тігіпка, де проводять праймериз, люди не заходять.

"Тому ще не можна непідготовлену річ робити. Якби мені доручили робити праймериз, я би провів реальні відкриті збори. Куди б фізично прийшла якась кількість людей. Я б чесно сказав: Люди, сьогодні ми не можемо провести тотальний праймериз, і не будемо вас дурити.

Але вибірково ми можемо спробувати. Ми б реально за рахунок агітаторів скликали туди людей, показали групу активістів-претендентів, які б розказали, що вони зробили. Але ті, хто прийшли, теж могли б поміж себе когось висунути. Це було б чесно", - зауважив він.

Повну версію інтерв"ю читайте у п"ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Праймериз Тігіпка назвали показухою та бутафорією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути