понеділок, 29 квітня 2013 14:14

ПР проводить "фізичну зачистку ненадійних мерів"?

ПР проводить "фізичну зачистку ненадійних мерів"?
Сергій Одарич. Фото: pvd.ck.ua

У Черкасах створено комітет захисту місцевого самоврядування. Про це на прес-конференції повідомила депутат обласної ради Любов Майборода.

"У міській раді Черкас стався заколот, результатом якого стало незаконне відсторонення від влади мера Сергія Одарича, який переміг на виборах із результатом 42%", – впевнена політик

Також, за її словами, Партія регіонів "проводить фізичну зачистку ненадійних мерів перед президентськими виборами".

"Відставка Одарича не є законною, оскільки не було перерахованих у законі підстав для цієї відставки: особистої заяви мера, припинення ним громадянства України, обвинувачувального вироку суду, сумісництва з іншою роботою, визнання судом недієздатним та смерті мера. Відтак рішення 40 депутатів цілком можна назвати волюнтаристським. Я звертаюся до голови обласної організації партії регіонів Сергія Тулуба та голови обласного осередку БЮТ Анатолія Бондаренка із закликом скасувати це рішення. Нам треба дотримуватися європейської практики. Там уже років 200 не знімають людей, які були вибрані громадою. Звісно, окрім форс-мажорних обставин, яких не було", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минулого тижня українці виходили на протест за Павліченків, опозицію та дивізію "Галичина"

Майборода каже, що розмовляла з депутатами: "Один скаржився, що Одарич не закопав яму, інший – що він знищує парк. Це дитячий лепет. Законних підстав не було. Свого часу Одарич звільнив мене із посади. Але я, як і решта депутатів маю керуватися не особистими образами, а законом. Треба визнати, що разом із численними помилками Сергій Олегович зробив і багато корисного для Черкас. На мою думку, позитиву в його діяльності було більше ніж негативу – приблизно 60% на 40%".

Майборода підозрює, що для відставки Одарича були використані й гроші для купівлі голосів: "На останніх виборах партія регіонів набрала в місті 13% голосів. Вважаю, за такого результату передавати їй керування містом щонайменше нерозумно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська "Батьківщина" змушувала голосувати депутатів за імпічмент Одарича?

Раніше Сергій Одарич заявив, що напередодні парламентських виборів у жовтні 2012 року до нього приїздив голова президентської адміністрації Сергій Льовочкін і просив посприяти перемозі на черкаському окрузі ставлениці Фірташа Валентині Жуковській. Мер Черкас відмовився це робити. Перемогу на 194 окрузі здобув Микола Булатецький, однак ЦВК досі не визнав його депутатом.

Зараз ви читаєте новину «ПР проводить "фізичну зачистку ненадійних мерів"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути