Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 10:00

ПР і БЮТ майже розділили міністерські портфелі

Консультації про створення коаліції між Партією регіонів і Блоком Юлії Тимошенко можуть завершитися в понеділок, 8 грудня, для того, щоб у вівторок у Верховній Раді був обраний спікер – Олександр Лавринович.

Як пише газета "Сегодня", на даний момент це – "єдина чітка домовленість між двома політичними силами, якщо не вважати того, що ПР і БЮТ домовилися ні з ким більше переговори не вести".

Як повідомило виданню джерело в БЮТ, альтернативи "ПРіБЮТ" зникли після того, як свою чітку позицію по цьому питанню висловили комуністи.

Оскільки коаліції ПР – "НУ-НС" – Блок Литвина чи БЮТ – "НУ-НС" – Блок Литвина неможливі через розкол у "НУ-НС", залишалися лише варіанти технічної більшості, у кожному з яких для 226 голосів потрібна була фракція КПУ.

Але комуністи відмовилися "дружити" з БЮТ проти ПР і навпаки. Вони й у "ПРіБЮТ" іти не хочуть, але голоси на підтримку віддавати готові, пише газета.

З обранням спікера повинні початися офіційні переговори, хоча це лише формальна назва продовження тих переговорів, які зараз називають консультаціями.

За суттю, не вирішені ті ж питання – гарантії президентства для лідера ПР Віктора Януковича і партійна приналежність податкової адміністрації та Міністерства фінансів.

Як стверджує газета, Мінфін прем"єр Юлія Тимошенко готова віддати, але проблема в його нинішньому голові Вікторі Пинзенику, який має свою групу впливу у фракції БЮТ.

"Уже вирішено, що свої посади залишають Данилишин (Мінекономіки) і Вінський (Мінтранспорту), але ще неясно, хто з "регіоналів" їх замінить", - говориться в статті.

По гуманітарній сфері, за інформацією газети, особливих торгів нема – тут ПР і БЮТ готові розділити і сфери впливу, і відповідальність. Також майже вирішене питання про голосування у ВР по відставці голови МЗС Володимира Огризка, чия посада поки залишається в сфері впливу президента.

Причому джерело газети у фракції Партії регіонів повідомило, що цьому рішенню не буде пручатися і Віктор Ющенко. У свою чергу, ПР і БЮТ готові підтримати повернення в МЗС Арсенія Яценюка і не порушувати питання про відставку Юрія Єханурова з посади міністра оборони, говориться в статті.

Зараз ви читаєте новину «ПР і БЮТ майже розділили міністерські портфелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути