неділя, 26 червня 2011 11:34

Позов Литвина проти Мельниченка зіграє на руку Кучмі - адвокат

Позов Литвина проти Мельниченка зіграє на руку Кучмі - адвокат

Виграш спікером Верховної Ради Володимиром Литвином справи проти екс-майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка може стати додатковим аргументом у іншій кримінальній справі проти відповідача - порушеній за поданням адвокатів колишнього президента України Леоніда Кучми

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив адвокат Борис Нечипоренко.

"Думаю, дії Мельниченка підпадають під кримінальну відповідальність за принаймні двома статтями - "державна зрада" і "шпигунство". Якщо спікер парламенту виграє позов про захист честі і гідності, і слова Мельниченка будуть визнані наклепом, це стане одним із аргументів в кримінальній справі проти майора за поданням адвокатів Кучми. Це не вигідно Мельниченку", - сказав він.

Нагадаємо, Литвин подав проти Мельниченка позов до суду про захист честі і гідності. На  думку спікера парламенту, той свідомо образив його, називаючи "підбурювачем касетного скандалу".

Суди за позовом про захист честі та гідності спікера проходять за місцем проживання відповідача у Васильківському райсуді на Київщині. 14 червня на вимогу представників спікера в суді було оголошено про заборону для журналістів вести телезйомку і аудіозаписи. Це обурило Мельниченка, і він покинув залу суду. Суд було перенесено на 23 червня. Але екс-майор тоді не з'явився.

"Того дня був Печерський суд в Києві. Я не міг бути одночасно у двох судах. До того ж поки Литвин не зробить розгляд публічним, на суди я не приходитиму", - пояснив Мельниченко у коментарі Gazeta.ua.

Суд перенесли на 11 липня.

Зараз ви читаєте новину «Позов Литвина проти Мельниченка зіграє на руку Кучмі - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути