пʼятниця, 09 листопада 2012 17:42

Позиція влади "дає можливість" опозиції наробити помилок - експерт

Позиція влади "дає можливість" опозиції наробити помилок - експерт
Фото: facebook.com

Українська влада сьогодні зайняла очікувану позицію, даючи опозиції можливість наробити помилок. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

"Сьогодні відбувається випробування не так влади, як опозиції. Влада уже себе показала, проявила свою принциповість. До певної міри цей період може бути переломним часом. Якщо опозиція матиме стратегію, проявить характер та намір боротися, у влади з'явиться більше бажання домовлятися та йти на компроміси. Якщо ж ні, то на нас чекають складні часи. Тому влада і Янукович мовчать, їм нічого говорити. Вони зайняли очікувальну позицію. Вони дають можливість опозиції наробити більше помилок. Зараз ситуація така, що діяти вже нема сенсу. Владі не вдалося провести прозорі вибори, насувається економічна криза, а грошей нам ніхто не дає. Треба шукати можливості якось вирішувати ці питання. Адже саме Партія регіонів відповідатиме за те, що зараз відбувається у країні", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставку робили на Кличка, але він "здувся" - Чорновіл

Політолог вважає, що мовчання президента та інших очільників Партії регіонів можна пояснити й внутрішніми проблемами та конфліктами.

"У самій владі відбувається протистояння між різними групами. Треба обирати нового прем'єра То ж різні групи зараз зійшлися у герці. І тут також усе залежить від того, якими будуть підсумки по цих виборах. Якщо наша влада і прем'єр зможуть пояснити світові що відбувається і світ це сприйме, нам дадуть кредити. Власне це їм дуже потрібно", - сказав Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Об'єднаній опозиції розповіли, що вони думають про "коаліцію від Азарова"

Він також додав, що влада піде на компроміси, якщо її до цього підштовхнуть масові протести. "Якщо опозиція виведе під ЦВК тисячі людей, які вимагатимуть перевиборів. Влада погодиться і піде на компроміс".

Зараз ви читаєте новину «Позиція влади "дає можливість" опозиції наробити помилок - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути