пʼятниця, 24 вересня 2010 17:45

Повноважень у Януковича більше, ніж треба - Костенко

Повноважень у Януковича більше, ніж треба - Костенко
У діючого президента не бракує повноважень, тому слід не повертатися до редакції Конституції 1996 року, а працювати над новою моделлю Основного закону.

Про це заявив народний депутат, голова Української Народної Партії Юрій Костенко, повідомляє офіційний сайт УНП.

"Віктор Янукович який, фактично, керує парламентською більшістю, урядом та місцевими адміністраціями, - це перший президент за історію Незалежності, у якого не бракує повноважень для здійснення ефективної державної політики", - заявив сьогодні в парламенті Костенко. На його думку, спроби переглянути Конституцію під приводом того, що "президенту важко працювати, виглядають неетично".

На переконання політика, "якщо діючого президента та його політичну команду не задовольняє обсяг повноважень голови держави, вони можуть внести конституційні зміни у Основний закон у відповідності до процедури, передбаченої чинною Конституцією". За його словами, "це тим більш логічно, оскільки у діючої влади є майже конституційна більшість".

"В пошуках збалансованої формули конституційного устрою треба проаналізувати досвід європейських країн", - переконаний Костенко.

За його словами, "в цьому разі, треба говорити про нову модель Основного закону, а не повертатися до моделі 1996 року".

"Конституція 1996 року спровокувала ситуацію, коли через відсутність взаємодії між сильним президентом і парламентом, який ухвалює закони, формувалася слабка державна політика", - констатував лідер УНП.

Нагадаємо, що на цьому тижні Конституційний Суд України почав розглядати поправок до Основного закону, обмежуючих повноваження голови держави.

Зараз ви читаєте новину «Повноважень у Януковича більше, ніж треба - Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути