четвер, 23 вересня 2010 10:46

У КС почали процедуру повернення Януковичу повноважень Кучми

У КС почали процедуру повернення Януковичу повноважень Кучми

Конституційний суд у четвер приступив до розгляду справи за конституційним поданням 252 депутатів щодо конституційності закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року (так звана політреформа 2004 року).

У своєму поданні депутати просять визнати даний закон повністю неконституційним у зв"язку з порушенням встановленої Конституцією процедури його розгляду та ухвалення.

На думку авторів клопотання, підставою для визнання закону N 2222 неконституційним у цілому є порушення встановленої Конституцією процедури його розгляду і прийняття, оскільки відповідний законопроект "Про внесення змін до Конституції України" з певними поправками був розглянутий і прийнятий Верховною Радою без обов"язкової в такому разі ухвали КС про відповідність вимогам статті 157 і 158 Основного закону.

Суддя-доповідач у даній справі - Сергій Вдовиченко.

Інтереси авторів подання в КС захищають народні депутати Дмитро Шпенов і Владислав Забарський (фракція Партії регіонів).

Як повідомлялося, 8 грудня 2004 року Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до Конституції України" N 2222-IV, який передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень парламенту до 5 років.

Чинна Конституція України прийнята 28 червня 1996 року. Внесені у 2004 році зміни до Основного закону набули чинності в 2006 році.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У КС почали процедуру повернення Януковичу повноважень Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути