Ексклюзиви
четвер, 30 березня 2017 11:17

Повідомили про підозру генералу РФ, який викрадав українців

Повідомили про підозру генералу РФ, який викрадав українців
Роман Шадрін організовував обстріл бійців АТО. Фото: facebook.com

Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу збройних сил Російської Федерації Роману Шадріну.

Про це написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Зібраними у кримінальному провадженні доказами встановлено, що Роман Шадрін у період із жовтня 2014-го по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами збройних сил РФ, обіймаючи посаду так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації ЛНР, брав участь у веденні агресивної війни проти України.

Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації ЛНР, які йому підпорядковувались, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних сил України та інших військових формувань, залучених до проведення антитерористичної операції на території Луганської області. Крім того, всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права, Шадрін організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян РФ, їх подальше незаконне ув'язнення, застосовував фізичне насильство та інше жорстоке поводження з ними", - написала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генералу РФ оголосили підозру за загибель 3 тис. бійців АТО

ГПУ підозрює 18 високопосадовців Російської Федерації у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України. Підозрюваних оголосили у розшук. Серед них міністр оборони Сергій Шойгу, 2 його заступники, радник президента РФ, колишній уповноважений представник президента Росії у так званому Кримському федеральному округу та ще 10 осіб з вищого командного складу збройних сил РФ.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про підозру генералу РФ, який викрадав українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути