понеділок, 22 серпня 2016 15:49

Генпрокуратура взялася за російських високопосадовців

Генпрокуратура взялася за російських високопосадовців

ГПУ підозрює 18 високопосадовців Російської Федерації у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України. Підозрюваних оголосили у розшук.

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу. Повідомляє "112".

Серед підозрюваних – міністр оборони Сергій Шойгу, 2 його заступники, радник президента РФ, колишній уповноважений представник президента Росії у так званому Кримському федеральному округу та ще 10 осіб з числа вищого командного складу Збройних сил РФ.
"Розслідуванням встановлено, що кожен із підозрюваних, умисно порушуючи низку міжнародних нормативно-правових актів, виконували відверто злочинний план щодо зміни меж території України. Шляхом надання наказів Збройним силам РФ та контрольованим представникам у самопроголошеній республіці Крим терористичним організаціям ЛНР-ДНР. Всіх підозрюваних оголошено в державний розшук. Готуємо клопотання до суду про надання дозволу на затримання з метою доставки до суду. Щоб розглянути прохання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - заявив Юрій Луценко.
Луценко повідомив, що дії підозрюваних призвели до загибелі не менш як 2263 і поранення не менш як 8394 військових ЗСУ та інших військових формувань. А також до матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 днів генпрокурора Луценка: "велика риболовля", кадрові чистки, арешт Єфремова

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура взялася за російських високопосадовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути