четвер, 10 січня 2019 16:08

Потенційний союз Гриценка і Тарути - це електоральна комбінація сходу, заходу і центру України - експерт

Потенційний союз Гриценка і Тарути - це електоральна комбінація сходу, заходу і центру України - експерт
Союз Анатолія Гриценка і Сергія Тарути міг би претендувати на третю і четверту позицію в рейтингу на майбутніх виборах. Фото: KHARKIV Today

Політологи продовжують оцінювати перспективи об'єднання в майбутній президентській виборчій кампанії потенційних кандидатів в президенти України Сергія Тарути і Анатолія Гриценка. Раніше ЗМІ повідомляли, що ці кандидати ведуть переговори про співпрацю. Тепер експерти оцінюють шанси на перемогу такого союзу і можливий розподіл ролей в ньому.

Протягом останніх декількох днів політичний експерт Андрій Вігірінскій неодноразово заявляв про ведення переговорів між Гриценком і Тарутою.

"Наскільки я знаю, йдуть переговори між політичною силою Гриценка і "Основою" (лідером якої є Тарута. - Gazeta.ua)", - стверджує Вігілінскій в ефірі телеканалу NewsOne. "Гриценко веде переговори з Тарутою", - пише цей експерт в блозі на сайті NewsOne. "Щодо Тарути і Гриценка ніби як є інформація, що вони ведуть переговорний процес", - вторить він в ефірі телеканалу "Наш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко і Тарута наводять мости через Мостову

Крім анотації власне переговорів, експерт Вігірінський дає також оцінку сукупному потенціалу в разі об'єднання зусиль названих вище політичних лідерів. З урахуванням приєднання до Гриценка таких політиків як Чумак, Катеринчук і Томенко, в результаті союзу Гриценка з Тарутою може бути сформована більш стійка і електорально більш потужна політична сила з хорошими перспективами в майбутній парламентській гонці, вважає Вігірінський. "Це вже комбінація Сходу, Заходу і Центру", - говорить він з екрана NewsOne.

Союз Гриценка і Тарути міг би претендувати на позицію №3 або №4 в рейтингу на майбутніх виборах, вважає Вігірінський.

"Ви згадували Гриценка, Таруту, Садового. Якби ці кандидати об'єдналися, то за сумою рейтингів вони могли б теоретично зайти в трійку або четвірку", - прогнозує експерт.

Гриценко веде переговори з Тарутою з метою розширення електорату за рахунок виборців з промислових регіонів Сходу країни, пише політолог у своєму блозі. Крім того, в ході переговорів "обговорюється можливість очолення останнім уряду", уточнює автор блогу. І посилається при цьому на "ряд обізнаних осіб". В цілому ж експерт позитивно оцінює потенціал подібного тандему з огляду на співзвучність деяких програмних положень потенційних кандидатів передвиборної гонки.

"За великим рахунком, не найгірший варіант, адже "досягнення компромісу" (як гасла виборчої кампанії Тарути) і "об'єднання країни" (гасла співзвучні у Гриценко), набудуть практичного втілення", - робить висновок Вігірінскій.

Лідера партії "Основа" Сергія Таруту в якості прем'єра-технократа розглядають в команду Тимошенко після її передбачуваної перемоги на президентських виборах, вважає політолог Петро Олещук. Важливість питання обумовлене ​​тим, що від особистості прем'єра буде залежати, чи зможе Юлія Тимошенко не тільки отримати, але й утримати владу в країні.

Зараз ви читаєте новину «Потенційний союз Гриценка і Тарути - це електоральна комбінація сходу, заходу і центру України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути